background img
banner
banner

Πυροσβεστική Υπηρεσία… εν δράσει στην «Ονειροχώρα»

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ, ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ Π.Υ. ΑΙΓΙΟΥ

Ο στόχος της δράσης ήταν εξ αρχής ένας και μοναδικός: Να γεμίσει η “Ονειροχώρα” και ο περιβάλλων χώρος των Υψηλών Αλωνίων με πολλά – πολλά χρώματα, ζεστά και τρυφερά χαμόγελα, καλή και δημιουργική διάθεση και πρωτίστως… το απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη δράση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες: Το χριστουγεννιάτικο “σπίριτ”. Και το κατάφεραν!

Δεν ήταν μόνοι τους όμως σε αυτή την προσπάθεια. Είχαν μαζί τους και πολύτιμη συντροφιά, μία δυνατή και όμορφη παρέα για να το πετύχουν: Τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους φίλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου που συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωσή της, με αφορμή την εορτή των Αγίων Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, των προστατών του Σώματος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο εμβληματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της πόλης, συγκεντρώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον από τα πρώτα κιόλας λεπτά και έχοντας συμμετέχοντες με άκρως χριστουγεννιάτικη διάθεση, σε μία ατμόσφαιρα που γέμισε μικρά και μεγάλα παιδιά, δώρα και αισιοδοξία. Το happening ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.10 το πρωί και κράτησε περίπου 2 ώρες, με τους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και αρκετούς εθελοντές, να έχουν… παρατάξει δύο οχήματα ακριβώς έξω από την είσοδο της “Ονειροχώρας”, με σκοπό να ενημερώνουν τους περαστικούς, μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στην δραστηριότητα, για το πόσο σημαντική είναι η δουλειά ενός πυροσβέστη, ποιες είναι οι συνθήκες της εργασίας του, αλλά και πόσο δύσκολη είναι η φύση της δουλειάς της Υπηρεσίας για την ομαλή λειτουργία του συνόλου. Παρούσα στην όμορφη εκδήλωση, η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Ευγενία Κωνσταντοπούλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος και πολλοί ακόμα επίσημοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Ποιοι είναι οι προστάτες Άγιοι “Τρεις Παίδες εν Καμίνω” της Π.Υ. 

Είναι οι επίσημοι προστάτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα και την Κύπρο και η μνήμη τους τιμάται στις 17 Δεκεμβρίου. Οι πληροφορίες για την ζωή τους, προέρχονται κυρίως από τις αναφορές και τα ιστορικά γεγονότα που περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα, κατά την εποχή που η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα. Τα τρία (τότε) νεαρά παιδιά, σύρθηκαν αιχμάλωτα σε φυλακή στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους, λόγιο Δανιήλ (τον γνωστό μετέπειτα προφήτη). Εκεί ξεχώρισαν για την φρόνησή τους και ο βασιλιάς, τους διόρισε αυλικούς του. Όταν όμως κλήθηκαν να προσκυνήσουν την χρυσή εικόνα του βασιλιά, αρνήθηκαν πεισματικά και έτσι ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε. Ως αντίποινα διέταξε να τους ρίξουν σε ένα πυρακτωμένο καμίνι, να θανατωθούν. Τότε άξαφνα, εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου εκ των ουρανών και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και διώχνοντας τη φωτιά. Έκπληκτος ο βασιλιάς Ναβουδονόσωρ Β’ από το θαύμα που συντελέστηκε μπρος στα μάτια του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και έτσι τους χάρισε τη ζωή.

Ε. Κωνσταντοπούλου: “Ελπίζω να είμαστε… αχρείαστοι! Σημαντική η δράση και συγχαρητήρια σε όλους!”

Μιλώντας στο Protionline.gr η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Ευγενία Κωνσταντοπούλου και σχολιάζοντας την όμορφη και απολύτως επιτυχημένη εκδήλωση χαράς στην “Ονειροχώρα” χθες το μεσημέρι, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους της, πραγματοποίησε αυτή την ιδιαίτερη δράση, για να δει και να αναγνωρίσει ο κόσμος καλύτερα το τι σημαίνει Πυροσβεστικό Σώμα, ποιες είναι οι αρμοδιότητες που έχει και βεβαίως, το πώς λειτουργεί η Υπηρεσία μας. Τέτοιες ανάλογες προσπάθειες, όχι μόνο αποτελούν μεγάλη κοινωνική προσφορά αλλά και τεράστια συνοχή στην κατανόηση του μέσω δημότη, του πόσο σημαντική και ιδιαίτερη είναι η εργασία ενός πυροσβέστη, ποιες ιδιαιτερότητες και τι κινδύνους μπορεί να έχει…” τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι στη δράση συμμετείχαν 10 συνολικά πυροσβέστες και δύο οχήματα. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και σημείωσε “ελπίζω η νέα χρονιά να φέρει υγεία και αισιοδοξία, να μην υπάρξουν φυσικές καταστροφές, θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε… αχρείαστοι! Με αγάπη και υγεία σε όλο τον κόσμο!”

Ν. Καραΐσκος: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στην φετινή μας “Ονειροχώρα” έχουμε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί μας”

Την Δημοτική Αρχή στην εκδήλωση, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο έχοντας πολύ θερμή διάθεση (παρ’ όλο το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε) κρατώντας και αυτός το δικό του μπαλκόνι αισιοδοξίας, όπως τα μικρά παιδιά. Ο κ. Καραΐσκος τόνισε ότι το να διοργανώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τέτοιες όμορφες, κοινωνικές προσπάθειες, δεν είναι μόνο στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων αλλά επιπλέον και μία σημαντική στιγμή στην εν γένει προσφορά της, στην κοινωνία και την πολιτεία: ” Η σημερινή μεγάλη γιορτή των “Τριών Παίδων εν Καμίνω” της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει πολύ ουσιαστική παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Το Σώμα, συνδράμει την κοινωνία πάντα και με άψογα αποτελέσματα, σε κάθε εύκολη ή δύσκολη περίπτωση. Βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα στους πολίτες και διοργανώνοντας τέτοιες δράσεις αγάπης όπως αυτή, επικυρώνει ότι έχει 100% και ανθρώπινο “πρόσωπο”. Οι πυροσβέστες είχαν κάθε διάθεση να δείξουν στα μικρά παιδιά την αγάπη τους για την δουλειά τους, αλλά και στα μεγαλύτερα… παιδιά, την τεράστια προσφορά που παρέχουν σε κοινωνικό επίπεδο, με το επίπονο έργο που συντελούν” τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Ο κ. Καραΐσκος, δεν λησμόνησε να αναφέρει στo Protionline.gr ότι η Δημοτική Αρχή, είχε και έχει άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου και ότι θα συνεχίσει να έχει, στα πλαίσια μιας συνεχούς και δυναμικής κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε επικίνδυνης φυσικής καταστροφής ή δύσκολης κατάστασης. Τέλος να σημειωθεί ότι, οι λιχουδιές, τα γκοφρετίνια και τα μπαλόνια αγάπης που προσφέρθηκαν, εξαντλήθηκαν πάραυτα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου και κυρίως των μικρών παιδιών, που το καταχάρηκαν δεόντως!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr