background img
banner
banner

Με το “αριστερό” μπήκε στο δεύτερο γύρο ο Αστέρας Τέμενης

ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ 72-61

Με ήττα ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα της National League 2 ο Αστέρας Τέμενης. Στο γειτονικό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής έχασε στην Πάτρα από την Παναχαϊκή και έπεσε στην 7η θέση του 1ου ομίλου. Οι γηπεδούχοι “καίγονταν” για τη νίκη αφού παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία παρότι πριν ξεκινήσει η σεζόν θεωρητικά ήταν ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικούσαν την άνοδο. Με τη δύναμη της έδρας και χάρη στο εξαιρετικό τους δεύτερο δεκάλεπτο έφτασαν στη νίκη καλύπτοντας μάλιστα και τη διαφορά της ήττας τους στο ματς του πρώτου γύρου στο Αίγιο (66-63).

Αντίθετα, για τον Αστέρα η δεύτερη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική αφού δέχθηκε ένα επί μέρους σκορ 20-7(!), βρέθηκε 14 πόντους πίσω στο ημίχρονο (39-25) και δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει παρά την προσπάθεια που κατέλαβαν οι παίκτες του Άρη Ξενούλη στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα η ομάδα της Τέμενης στα μισά της πρώτης περιόδου προηγήθηκε με 5-14, δηλαδή σε περίπου 15 λεπτά (μέχρι το ημίχρονο) δέχθηκε συνολικό σε βάρος της σκορ 34-10!

Ξενούλης: ” Κάποιοι δεν σέβονται τον ιδρώτα μας”

Ο τεχνικός του Αστέρα Τέμενης Αρης Ξενούλης εξέφρασε παράπονα, προφανώς για τη διαιτησία, αλλά όχι μόνο, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του μετά τη λήξη:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Παναχαϊκής για τη νίκη της. Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο β΄ 10λεπτο, όταν η ΠΓΕ ξέφυγε εκμεταλλευόμενη την πολύ σκληρή της άμυνα – πολλές φορές πέρα από τα όρια του φάουλ! Οι παίκτες μου αντέδρασαν στο β΄ ημίχρονο, μείωσαν τη διαφορά, όμως νομίζω ότι εκεί η έδρα, καθώς και όλα αυτά που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τις ανακοινώσεις και την εκκένωση του γηπέδου, λειτούργησαν καταλυτικά στην έκβαση του αγώνα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε όλα αυτά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι έτσι ώστε να μείνουμε ζωντανοί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως ο Βουρνάς έπαιξε χωρίς να είναι 100% έτοιμος και ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Τέλος, πραγματικά αισθάνομαι στεναχώρια από το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή αγωνιστική οι παίκτες μου παλεύουν, ιδρώνουν, μάχονται και κάποιοι απλά δεν τους σέβονται. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Αστέρας δεν έχει το ειδικό βάρος, το όνομα, την Ιστορία αν θέλετε μερικών από τους αντιπάλους μας, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά λυπηρό. Ελπίζω πως όλες αυτές οι δυσκολίες θα μας κάνουν πιο αποφασιστικούς και θα μας οπλίσουν με δύναμη έτσι ώστε να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τη σωτηρία μας».

Διαιτητές: Τούσης-Περδετζόγλου-Καραπαπάς.

Τα 10λεπτα: 19-18, 39-25 (ημ.), 56-48, 72-61.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γκοργκόλης): Βανδώρος 1, Ντάκοβιτς 7 (1), Καραπιπέρης, Γκόβας 13 (1), Γιαννικόπουλος 14(2), Καλογιάννης 2, Νικολάου 18 (1), Χρυσανθόπουλος Σπ., Μανωλάκης 8, Μπαλής 9 (1), Σάλαϊ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Ξενούλης): Πέτροβιτς 7, Βουρνάς 2, Τσιμπούκης 2, Μπίρμπας 2, Γκάτζιος 12, Τσουλέας 2, Σταθακόπουλος, Σακελλαρόπουλος 13 (3), Καραγγελής 16 (1), Δούβος 5 (1).

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ  –  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ 72-61

ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ / ΕΣΠΕΡΟΥ 47-102

ΙΟΝΙΟΣ  – ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 79-69

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ 73-64

ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΚ 78-70

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 – ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 92-54

Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

Προμηθέας 22
Αχαγιά ΄82 22
——————————————-
Δόξα Πύρρου Άρτας 19
Γλαύκος/Έσπερος 19
Γαργαλιάνοι 19
Αργοναύτης 18
———————————-
Αστέρας Τέμενης 18
Ιόνιος 18
Ιωάννινα ΣΚ 17
Παναχαϊκή 17
—————————-
Παραμυθιά 15
ΑΓΣ Ιωαννίνων 12

Eπόμενη αγωνιστική (28/01/24)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ – ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ – ΕΣΠΕΡΟΥ Π. – ΙΟΝΙΟΣ ΑΣ

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ – ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΚ – ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΑΕ ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ – ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr