background img
banner
banner

Θετικά τα μηνύματα για το Πρωτοδικείο από τη συνάντηση με Μπουγά

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Θετικό αποτέλεσμα ως προς τη μη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου, «έβγαλε» η συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον Ιωάννη Μπούγα, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο υπουργείο, από τον οποίο εκφράστηκε θετική βούληση για ικανοποίηση του αιτήματος. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης έδειξε να γνωρίζει το θέμα, που του έχει τεθεί επανειλημμένως και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και να αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους οι δικαστικές υπηρεσίες του Αιγίου πρέπει να διατηρηθούν με τη σημερινή τους μορφή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος και η νομική σύμβουλος του δημάρχου Παναγιώτα Παπαδοπούλου.

Ο κ. Καλογερόπουλος εξέθεσε αναλυτικά στον υφυπουργό τις θέσεις όπως εκφράζονται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που του επιδόθηκε αρμοδίως και τόνισε ότι πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να διατηρηθούν και οι δύο βαθμοί δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Αιγίου (Πολυμελές και Τριμελές). Ο κ. Μπούγας εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος για το θέμα και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία συγχώνευση του Πρωτοδικείου Αιγίου, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί και με τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας του (Πολυμελές και Τριμελές) ούτε προβλέπεται κάποια αλλαγή στις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων.

Ουσιαστικά τα τρία Πρωτοδικεία Πατρών, Αιγίου και Καλαβρύτων θα υπάγονται σε ένα ενιαίο Πρωτοδικείο Αχαΐας, από όπου θα κληρώνονται δικαστές για να εκδικάζουν τις υποθέσεις, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου δεν θα μετατραπεί σε μεταβατικό ή περιφερειακό.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από όσα ακούσαμε από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπούγα, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις μας και μας διαβεβαίωσε για την ουσιαστική διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου ως έχει», σημειώνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, συμπληρώνοντας: «Εμείς βεβαίως θα συνεχίσουμε διεκδικητικοί και αποφασιστικοί με τις απαραίτητες παρεμβάσεις μας και με αγωνιστική διάθεση, ώστε να δούμε στην πράξη την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων του κ. Μπούγα. Μέχρι τότε καλώ όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση καθώς και στην παναιγιάλεια συγκέντρωση της Παρασκευής.»

Γ. Μπέσκος: “Έγιναν δεκτά αυτά που είχαμε ζητήσει, αναμένουμε η πολιτική δέσμευση να γίνει πράξη”

Μας διαβεβαίωσαν ότι στο Πρωτοδικείο Αιγίου θα συνεχίσουν να εκδικάζονται όλες οι υποθέσεις κανονικά όπως γίνονται μέχρι και σήμερα, δίχως καμία αλλαγή και δεν θα χαρακτηριστεί ως Περιφερειακό. Η μόνη διαφορά με τα σημερινά δεδομένα, θα είναι ότι οι δικαστές θα έχουν οργανική θέση στη γειτονική Πάτρα και όχι στο Αίγιο. Δεν θα υπάρξει η διατύπωση κατάργησης δικαστηρίων. Ουσιαστικά είναι μία αλλαγή που αφορά μόνο το διοικητικό μέρος της Υπηρεσίας και όχι την λειτουργικότητάς της και τα θέματα που καλύπτει. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για εμάς, αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε, είναι μία καλή και συμφέρουσα λύση για τον τόπο μας” σημείωσε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α., ο οποίος άκουσε τον υφυπουργό να μιλά με θετικά λόγια για την προσπάθειά του να καταστήσει γνωστούς τους λόγους για τους οποίους η Αιγιάλεια δικαιούται ένα Πρωτοδικείο αυτής της μορφής.

“Αυτό που απομένει είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του και να αυξηθούν οι υποθέσεις που καλύπτει. Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων θα παραμείνουν ως έχουν και η διαχείριση για οποιαδήποτε χρηματοδότηση, θα γίνει απευθείας από το Ταμείο Δικαστικών Κτιρίων” επισήμανε ο κ. Μπέσκος και συμπλήρωσε: “Έγιναν δεκτά όλα εκείνα τα υπομνήματα που είχαμε κάνει. Πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα λειτουργήσουμε στο μέλλον ως έχουμε. Λάβαμε μία πολιτική δέσμευση”, πρόσθεσε ο κ. Μπέσκος.

Κανονικά το συλλαλητήριο της Παρασκευής

Καταλήγοντας, είπε: “Αναμένουμε βέβαια να δούμε να γίνεται πράξη, να αποσταλούν και εγγράφως από το υπουργείο, έτσι ώστε να εδραιωθεί η λειτουργία του Πρωτοδικείου και επίσημα. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πρωτοδικείο. Το συλλαλητήριο θα γίνει κανονικά και περιμένουμε την απόλυτη στήριξη αυτής της προσπάθειας από όλους ανεξαιρέτως. Τα αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου ισχύουν κανονικά, όπως τα έχουμε προωθήσει και αναλύσει εδώ και τρεις περίπου μήνες. Περιμένουμε το Σχέδιο Νόμου που θα δοθεί στη διαβούλευση να προβλέπει διατήρηση του δικαστικού σχηματισμού του Αιγίου. Θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι οι δεσμεύσεις που λάβαμε δεν θα αλλάξουν”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr