background img
banner
banner

Κάθετα αντίθετος με τη μετακίνηση γιατρών από το Κ.Υ. Ακράτας στο Νοσοκομείο

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ –ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

Την αντίθεσή του στη μετακίνηση των ιατρών του Κέντρου Υγείας Ακράτας στο Νοσοκομείο Αιγίου, εξέφρασε κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας, Σπύρος Μάρκου. Τόνισε μάλιστα ότι στο Νοσοκομείο δεν τίθεται θέμα έλλειψης ιατρών όπως παρουσιάζεται…

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Μάρκου, ΄΄σε συνάντηση που είχα χθες με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, συζητήσαμε τη μετακίνηση των γιατρών του Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Αιγίου. Ενημέρωσα τον Διοικητή ότι η ισχύουσα νομοθεσία (ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ) δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση Γενικών Ιατρών σε Νοσοκομείο. Παρουσίασα στοιχεία στον Διοικητή ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, δεν τίθεται θέμα έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων, διότι οι υπάρχοντες γιατροί υπερκαλύπτουν τις θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας. Εκεί που υπάρχει έλλειψη είναι σε θέσεις ειδικευομένων και ουσιαστικά καλούνται οι ειδικευμένοι Γιατροί Γενικής Ιατρικής να υποδυθούν αυτό τον ρόλο΄΄.

Μιλώντας στo Protionline.gr , ο κ. Μάρκου μετέφερε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να υπακούσει σε μία τέτοια εντολή, σημειώνοντας πως το τι θα πράξει ο κάθε γιατρός εξαρτάται καθαρά από τον ίδιο και από το πόσο είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί αυτό τον ρόλο και τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν γενικοί γιατροί να κάνουν τους… υπαλλήλους του Νοσοκομείου.΄΄Στον Διοικητή πρότεινα οι νέοι αγροτικοί Ιατροί που θα αναλάβουν υπηρεσία να αποσπαστούν στο Νοσοκομείο για την κάλυψη των εφημεριακών του αναγκών΄΄, πρόσθεσε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας, κάνοντας ακόμη γνωστό ότι ΄΄με τον Διοικητή της ΥΠΕ είπαμε πως θα έχουμε εκ νέου επικοινωνία στο τέλος αυτού του μήνα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr