background img
banner
banner

Αυξημένο ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ…

Αυξημένος είναι ο αριθμός των εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αιγίου, τα μαθήματα του οποίου ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας δωρεάν ώρες συμπληρωματικών μαθημάτων σε μαθητές σχολείων της Αιγιάλειας, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καταβάλουν δίδακτρα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, με την λειτουργία του τα τελευταία χρόνια, έχει συμβάλει τα μέγιστα ως προς την επιτυχία τόσο στα μαθήματα όσο και στις πανελλαδικές εξετάσεις σε δεκάδες μαθητές, με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Το αίτημα των υπευθύνων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για να υπάρξουν κάποιες αμοιβές στους εκπαιδευτικούς που προσφέρονται να διδάξουν, τουλάχιστον για τα μεταφορικά τους έξοδα αλλά και για τα λειτουργικά έξοδα του φροντιστηρίου, αλλά και ως ανταπόδοση στα όσα προσφέρουν, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχαν πριν λίγες μέρες με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλη Χριστόπουλου, στον χώρο που λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο, δηλαδή στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για την αδυναμία του δήμου να καταβάλει χρήματα στους εθελοντές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ωστόσο πως θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν κάποια κονδύλια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, έχει μεταφέρει το αίτημα στον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, χωρίς βέβαια να είναι κάτι σίγουρο ακόμη, δεδομένου το πρόγραμμα δεν ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων, θα υπάρξει αδυναμία κάλυψης περισσοτέρων των δύο εκπαιδευτικών…

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο κ. Χριστόπουλος, ερωτηθείς από τo “protionline.gr”, ανέφερε: ΄΄Έχουμε μία καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και εκτιμούμε το έργο που προσφέρουν. Γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι από την αρχή λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η προσφορά των εκπαιδευτικών που διδάσκουν, είναι εθελοντική και αυτό τους το αναγνωρίζουμε. Μέχρι στιγμής, ό,τι μας έχουν ζητήσει το έχουμε υλοποιήσει. Τους έχουμε εξασφαλίσει αναλώσιμα, ενώ σε συνεργασία με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Αλέκα Τηλιγάδη, υπήρξε μέριμνα και για την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την λειτουργία του στο μέτρο του δυνατού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr