background img
banner
banner

Σχέδια Αντιμετώπισης Κινδύνων εκπόνησε η Περιφέρεια

ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ- ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προαγωγής υγείας και πρόληψης των πολιτών, όπως επίσης η απόκτηση δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας από την ΠΔΕ συμπεριλαμβάνονται στα θέματα των που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή. Επίσης, τίθενται προς έγκριση τα αντίστοιχα Σχέδια Αντιμετώπισης Κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και σεισμικά γεγονότα.

Ειδικότερα, το Σώμα καλείται να εγκρίνει το ετήσιο σχέδιο δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018 και έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας δαπανών υλοποίησης των επιμέρους δράσεων, αλλά και την αναγκαιότητα διενέργειας δαπάνης μέχρι του ποσού των 170.000 ευρώ (με ΦΠΑ) για την αγορά δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας από την ΠΔΕ. Ακόμη, καλείται να πάρει απόφαση για τη σύσταση 11 προσωποπαγών θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να εγκρίνει την υποβολή πρότασης για την Τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του Έργου με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΩΝΩΠΩΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΕΤΩΝ 2017-2018».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Σχέδιο Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018, που πρόκειται να συζητηθεί  και να τεθεί προς έγκριση, το Σχέδιο Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018 και το Σχέδιο Αντιμετώπισης κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018, με εισηγητή τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Τέλος, το Σώμα καλείται να εγκρίνει την αναγκαιότητα σύναψης συμβάσεων δρομολογίων με ιδιώτες μεταφορείς για τη μεταφορά μαθητών/τριών από το χωριό Μπόσι προς το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr