background img
banner
banner

Στήριξη στο απερχόμενο προεδρείο που θα συνεχίσει μαχητικά…

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ Η ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στο απερχόμενο προεδρείο έδωσαν τα μέλη τού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, που ψήφισαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή. Οι εκλογές διεξήχθησαν στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, εν μέσω κλίματος προβληματισμού για τις αστοχίες του συστήματος και τις καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών την φετινή χρονιά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει εξομαλυνθεί ακόμη η κατάσταση στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία τής Αιγιάλειας.

Υποψήφια στις εκλογές ήταν δύο ψηφοδέλτια. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας με 10 υποψηφίους για το Δ.Σ. και 3 για την Ελεγκτική Επιτροπή και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, με μία υποψήφια για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή. Ψήφισαν 291 μέλη του Συλλόγου από 331 εγγεγραμμένα. Έγκυρα 278 ψηφοδέλτια, άκυρα 6, λευκά 7. Έλαβαν: Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας 256 ψήφους, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 22. Στο νέο Δ.Σ. δεν εκλέγεται η μοναδική υποψήφια του δεύτερου ψηφοδελτίου Νίκη Θεοδωρίδου η οποία έπρεπε να έχει λάβει 39 ψήφους για να εκλέξει μία έδρα. Πρώτη σε ψήφους ήρθε η απερχόμενη πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη με 179 ψήφους. Επίσης, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται: Κώστας Μεσάζος με 133 ψήφους, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου με 130, Ανδρέας Θανασούλιας με 126, Νίκος Κολυπέρας με 97, Παναγιώτα (Τότα) Σταθούλια με 87, ενώ την τελευταία θέση καταλαμβάνει η Χαρά Μαμωνά που αναδείχθηκε μέσω κλήρωσης καθώς ισοψήφισε με την Αλεξία Μπόκολα, λαμβάνοντας 67 ψήφους. Σημειώνεται ότι οι Νίκος Κολυπέρας και Παναγιώτα Σταθούλια είναι τα νέα πρόσωπα στο Δ.Σ.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Αργύρης Νικολόπουλος με 157 ψήφους, Καλλιόπη Σωτηροπούλου με 86 και Κώστας Παπακωνσταντίνου με 78.

Να σημειωθεί ότι η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, διότι αύριο Σάββατο, ο νέος πρόεδρος θα συμμετάσχει στην Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων.

Πλούσιος ο απολογισμός από την απερχόμενη διοίκηση

Η Γενική Συνέλευση άνοιξε το πρωί τις εργασίες της με την ομιλία της απερχόμενης προέδρου, η οποία πραγματοποίησε και τον απολογισμό της Διοίκησης. Η κ. Σκανδάμη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο που λειτούργησε το Δ.Σ. αυτά τα χρόνια, τονίζοντας πως όλες οι αποφάσεις που έλαβε ήταν ομόφωνες, ευχαριστώντας τα μέλη που δεν ήταν εκ νέου υποψήφια, αλλά και τα νέα πρόσωπα που πλαισίωναν το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Όπως είπε, το Δ.Σ. ήταν παρόν σε όλα, επιδίωξε συνεργασία σε φιλικό κλίμα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, όμως κράτησε στάση κριτική και διεκδικητική βλέποντας τις καθυστερήσεις και τον λανθασμένο τρόπο λειτουργίας που έχει «σημαδέψει» την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τονίζοντας πως ακόμη υπάρχουν οι προσωρινές τοποθετήσεις, παρότι βρισκόμαστε στις 20 Οκτωβρίου, γεγονός που έχει επιπτώσεις κυρίως στην λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, εκφράζοντας φόβους ότι προσπαθούν να τα κόψουν…

Ανέφερε ακόμη πως ο Σύλλογος αντέδρασε στο αίτημα και απέτρεψε το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων σχολείων, υποστήριξε την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, παλεύοντας και για το 12ο Νηπιαγωγείο στην Μυρτιά και το Νηπιαγωγείο Ζήριας, ενώ κινήθηκε δυναμικά ως προς την αποκατάσταση του θέματος των μεταφορών των μαθητών, φτάνοντας πέρυσι μέχρι και τον Εισαγγελέα για να… πάρουν μπρος αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να επιλυθεί το πρόβλημα. Επισήμανε επίσης, σε ό,τι αφορά την μεταφορά, ότι φέτος προχωρά κανονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η κ. Σκανδάμη αναφέρθηκε ακόμη στην στήριξη του Συλλόγου και την νομική κάλυψη σε δύο περιπτώσεις καταγγελιών που δέχθηκαν εκπαιδευτικοί από γονείς, υπενθυμίζοντας πως ο Σύλλογος έχει νομικό σύμβουλο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο για οτιδήποτε χρειαστούν τα μέλη του.

Μίλησε για την κοινωνική δράση του Συλλόγου, για την διατήρηση της γιορτής για την κοπή της πίτας, καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι σε άλλη αίθουσα πραγματοποιείτο εθελοντική αιμοδοσία με ικανοποιητική συμμετοχή από εθελοντές αιμοδότες. Η απερχόμενη πρόεδρος, στον απολογισμό της ανέφερε την συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο με το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις» και σε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, τονίζοντας ότι η ίδια ήταν παρούσα σε όλες τις Ολομέλειες προέδρων που διεξήχθησαν στην Αθήνα καθώς και σε συνέδρια. Μίλησε ακόμη για τον εμβολιασμό των παιδιών ρομά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου μεθαύριο Κυριακή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, ανακοινώνοντας πως σε συνεργασία με τον νέο Παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, θα γίνουν κι άλλοι εμβολιασμοί για τις έφηβες μαθήτριες 11 και 12 ετών με την έκδοση ατομικού δελτίου υγείας, τονίζοντας πως αυτή η πρόταση είναι αξιόλογη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Τέλος, έθεσε θέμα τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου προτείνοντας οι εκλογές για Δ.Σ. και Ε.Ε. να διενεργούνται μαζί με αυτές για αντιπροσώπους, πράγμα που σημαίνει ότι οι επόμενες θα διεξαχθούν σε ενάμιση χρόνο και το νέο Δ.Σ. θα έχει μειωμένη θητεία.

Στην συνέχεια, η απερχόμενη γραμματέας του Συλλόγου Ζουμπουλιά Σπυροπούλου μίλησε για το ΚΕ’ Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο ΠΟΕΔ -ΔΟΕ, με θέμα «Η Εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Εκπαίδευση», στο οποίο η ίδια εκπροσώπησε τον Σύλλογο στην Κύπρο τον περασμένο Απρίλιο.

Τοποθετήσεις αιρετών και μελών του Συλλόγου

Ακολούθησε ο απολογισμός αιρετών και οι απαντήσεις τους σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών. Παρόντες ήταν και τοποθετήθηκαν οι αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ Αντώνης Αγραπίδης και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι σε επίπεδο διεύθυνσης δεν υπήρξε η απαιτούμενη οργάνωση και γι’ αυτό προέκυψαν αυτές οι καθυστερήσεις, καθώς και οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Αχαΐας Χρήστος Τσόγκας και Δημήτρης Σταυρογιαννόπουλος. Να σημειωθεί ότι στην Γενική Συνέλευση τοποθετήθηκαν και εκπαιδευτικοί, ενώ παρουσιάστηκαν και υποψήφιοι λίγο πριν την διεξαγωγή των εκλογών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr