background img
banner
banner

Υπερχειλίσεις λυμάτων από τις αποχετεύσεις στις εργατικές κατοικίες Σταφιδαλώνων

ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΔΕΥΑ

Εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις βιώνουν κάτοικοι των εργατικών κατοικιών Σταφιδαλώνων λόγω της υπερχείλισης αποχετεύσεων, κάτι που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο, κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας πολλών κατοίκων να αντεπεξέλθουν στο κόστος τής εκκένωσης.

Από πλευράς δημοτικής αρχής και ΔΕΥΑ, εντείνονται οι προσπάθειες για σύνδεση με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα…

Περίπου οι μισές εργατικές κατοικίες του οικισμού δεν αποχετεύονται λόγω υψομέτρων και μόνο αυτές που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, επί της οδού Αγίων Αποστόλων είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο αποχέτευσης. Εδώ και μία δεκαετία περίπου η ΔΕΥΑ έχει κινήσει τις διαδικασίες για να σύνδεση με το ενιαίο δίκτυο, κάτι που δεν έχει καταστεί εφικτό, λόγω της μη διάνοιξης δρόμων για την διέλευση του αγωγού, καθώς ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί στο σχέδιο πόλης στο συγκεκριμένο σημείο. Προσανατολίζεται έτσι στην λύση της εναλλακτικής όδευσης του αγωγού, περνώντας όμως αναγκαστικά μέσα από οικόπεδα και ιδιωτικούς χώρους, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν εφαρμογή του σχεδίου πόλης ούτως ώστε να τύχουν αποζημίωσης.

Στην παρούσα φάση, ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε εφαρμογή του σχεδίου, διότι αδυνατεί να καταβάλλει τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων από τις διανοίξεις δρόμων, υπάρχει όμως η βούληση να δοθεί λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα, ειδικά την σημερινή εποχή που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, πολλοί κάτοικοι δεν εκκενώνουν τους βόθρους, με αποτέλεσμα τα λύματα να βγαίνουν στην επιφάνεια, έξω ακριβώς από τα παράθυρά τους… Όπως μετέφερε κάτοικος στο “protionline.gr”, ΄΄η κατάσταση είναι απελπιστική. Όλο το καλοκαίρι δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Υπάρχει έντονη δυσοσμία και φοβόμαστε για μολύνσεις. Πρέπει να γίνει κάτι γιατί απειλείται η δημόσια υγεία…΄΄.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων οι οποίοι όλοι πλην ενός, έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους να περάσει ο αγωγός μέσα από τις ιδιοκτησίες τους για να επιλυθεί το πρόβλημα. Από πλευράς ΔΕΥΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη έχει εκπονηθεί και η Δημοτική Επιχείρηση είναι διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος κατασκευής που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Θα είναι ένα δύσκολο έργο καθώς πρόκειται για αρκετά μέτρα δίκτυο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr