background img
banner
banner

«Έρχονται» θέσεις κοινωνικής εργασίας

120 ΑΤΟΜΑ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Θέσεις εργασίας με οκτάμηνες συμβάσεις, μέσα από προγράμματα κοινωνικής εργασίας, θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα σε δήμους της περιοχής (μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αιγιαλείας) αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για 19 δήμους στους οποίους οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ενώ το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε και την κατανομή ανά δήμο. Στους δήμους της Δυτικής Ελλάδας θα προκηρυχτούν 375 νέες θέσεις για συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών, ενώ οι θέσεις οκταμηνιτών σε δήμους της Αχαΐας θα είναι 290, σε Καλάβρυτα 60, σε Αίγιο 120, σε Δυτική Αχαΐα 60 και Ερύμανθο 50. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίας προκήρυξης και οι προσλήψεις για 345 θέσεις οκταμηνιτών, με την Κοινωφελή Εργασία.

Στο υπουργείο Εργασίας θα φτάσουν λίστες με τις ανάγκες των υπηρεσιών και από εκεί και πέρα θα ανακοινωθούν τα προγράμματα ανά Περιφέρεια έτσι ώστε να ανοίξουν οι προσκλήσεις. Έτοιμα είναι τα στοιχεία με τις ειδικότητες καθώς η ΠΔΕ συνεργάστηκε με τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και έλαβε στοιχεία για τα επαγγέλματα με την υψηλότερη ανεργία. θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν οδηγοί – αυτοκινητιστές. Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έχει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική θα περιέχει και κατηγορίες νέων στην αγορά εργασίας, μακροπρόθεσμα ανέργων, ευπαθών ομάδων και μονογονεϊκών οικογενειών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr