background img
banner
banner

Μήνυμα της υποψήφιας δημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη

ΓΙΑ ΤΙΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με μήνυμά της προς τους πολίτες της Αιγιάλειας, η Βασιλική Ψυχράμη εφιστά την προσοχή στις ανέξοδες και ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού απ’ αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επανεκλεγούν. Μάλιστα η υποψήφια δήμαρχος εξηγεί πως γίνονται οι προσλήψεις στο δήμο.

Στο μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ δημότη,

Είναι κοινό μυστικό ότι οι δημοτικές παρατάξεις των ανθυποψηφίων μας δια των αντιπροσώπων τους υπόσχονται απεριόριστες θέσεις εργασίας στο Δήμο.

Εκμεταλλεύονται την ανεργία, για την οποία και αυτοί έχουν συμβάλει με την αποτυχία τους να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στον τόπο. Επιδιώκουν, με ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού, να εκμεταλλευτούν την αγωνία του άνεργου συνδημότη, για να επανεκλεγούν .

Αισθάνομαι υποχρεωμένη να σας ενημερώσω με υπευθυνότητα για τα παρακάτω :

  1. Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δεν έχει όλες τις θέσεις που έχουν προεκλογικά ¨τάξει¨ σε αριθμητικό σύνολο αλλά ούτε ανά ειδικότητα.
  2. Οι θέσεις που έχει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας προκηρύσσονται βάσει του Ν2190/94 μέσω ΑΣΕΠ, οι μεν μόνιμες θέσεις προκηρύσσονται πανελλαδικά, οι δε ορισμένου χρόνου πάλι μέσω ΑΣΕΠ, όλες δε με μοριοδότηση και έλεγχο από τον ΑΣΕΠ.
  3. Οι θέσεις ορισμένου χρόνου που προκηρύσσονται απευθείας από τον Δήμαρχο έχουν διάρκεια δύο μηνών και έπειτα αυτοί που επιλέχθηκαν έχουν κώλυμα για 12 μήνες να επαναπροσληφθούν στον ίδιο φορέα ,δηλαδή στο Δήμο.
  4. Οι θέσεις του ΟΑΕΔ προκηρύσσονται αποκλειστικά πανελλαδικά ,πάλι με μοριοδότηση και τα αποτελέσματα τα επεξεργάζονται στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.
    Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Δήμος δεν μπορεί α) να προσφέρει όλες αυτές τις θέσεις εργασίας, που σας έχουν τάξει β) δεν μπορεί να προσλάβει συγκεκριμένους εργαζομένους, γιατί σε κάθε περίπτωση τα προσόντα και μόρια ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις που απομένουν στην ευχέρεια της εκλεγμένης δημοτικής αρχής είναι αυτές των ειδικών συνεργατών, συμβούλων, που πάλι απαιτούνται προσόντα και λόγω του ύψους των μισθοδοσιών δίνονται (μπορεί να ελεγχθεί και από την διαύγεια) σε συζύγους εκλεγμένων, ανιψιές και ανιψιούς Δημάρχων και βουλευτών, κομματικά στελέχη κτλ και ….είναι ήδη μοιρασμένες. Ελέγξτε τους ειδικούς συνεργάτες όλων των πρώην και πρώην, που διεκδικούν την ψήφο σας και θα πειστείτε για την ακρίβεια των γραφομένων μου. Οι θέσεις αυτές κατελήφθησαν από… συζύγους υποψηφίων, συγγενείς… κλπ. Τα γνωρίζετε και τους γνωρίζετε πολύ καλά.

Αν επιλέξετε τους ίδιους, χωρίς αμφιβολία, θα κάνουν πάλι τα ίδια !!!

Επιπρόσθετα οι ανωτέρω θέσεις δεν μπορούν ποτέ να γίνουν μόνιμες θέσεις του δημοσίου. Έχουν διάρκεια όση και η θητεία του εκάστοτε Δημάρχου και τις περισσότερες φορές και μικρότερη.
Τέλος μένουν οι απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, οι οποίες διαρκούν όσο η θητεία του εκάστοτε Δημάρχου, Προέδρου Νομικού Προσώπου και δεν μετατρέπονται ποτέ σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου, διότι, όπως λέει και η ίδια η ονομασία τους , αναφέρονται σε συγκεκριμένο έργο ή υπηρεσία .

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι α) δεν γίνεται εξ ορισμού να προσλάβουν εσάς ή τα παιδιά σας στο Δήμο, β) δεν γίνεται να σας δώσουν τις θέσεις που διαρκούν όσο η θητεία του εκάστοτε Δημάρχου, γιατί αυτές έχουν δοθεί ήδη και αποτέλεσαν προϋπόθεση συμμετοχής των προσώπων στα ψηφοδέλτια.

Αυτές είναι παλαιοκομματικές πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε και που η Ποιοτική Αιγιάλεια αγωνίζεται να ξεριζώσει.
Αν δεν δουλέψουμε για την ποιοτική ανάπτυξη, αν δεν δώσουμε στον τόπο μας αξία, η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται.

Φίλε δημότη, σκέψου
Ανταλλάσσεις την ψήφο σου με υπόσχεση διορισμού ;
Ο διορισμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Η στασιμότητα του δήμου και η ανεργία θα συνεχιστούν.
Μαζί δημιουργούμε την Ποιοτική Αιγιάλεια, την Αιγιάλεια της αξίας.
Η αξία θα φέρει θέσεις εργασίας.

Με εκτίμηση
Βασιλική Ψυχράμη


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr