background img
banner
banner

Δύο μυρωδικά με αντικαρκινική δράση

ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ

Το να χρησιμοποιούμε μυρωδικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού μας.

Ολοι γνωρίζουν ότι και το πιο απλό πιάτο μπορεί να κερδίσει χρώμα και άρωμα στο λεπτό, με την προσθήκη του κατάλληλου μυρωδικού.

Τα μυρωδικά δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα γιατί εκτός από υπέροχη γεύση, κάποια παρέχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. 

Ρώσοι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο συνδυασμός δύο συγκεκριμένων μυρωδικών που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην ελληνική κουζίνα έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση. 

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στον μαϊντανό και τον άνηθο αποτρέπουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, αφού όταν συνδυάζονται σχηματίζουν μια σύνθετη ουσία (glaziovianin A) με γνωστή αντικαρκινική δράση.

Επίσης αυτά τα δύο μυρωδικά που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα προστατεύουν την όραση και ενισχύουν τα οστά. 


Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr