background img
banner
banner

Με πληθώρα απόψεων και προτάσεων…

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις εξελίχθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνέλευση τελείωσε στις 9.00 το βράδυ εξαντλώντας όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών.
Μεταξύ άλλων, στην συνέλευση παραβρέθηκε και ο Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αντώνης Αγραπίδης.

Αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της χώρας με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου. Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας θα εκπροσωπήσει η Αθηνά Σκανδάμη.

Στα συμπεράσματα της προχθεσινής συνέλευσης είναι ότι η σχολική χρονιά βρίσκει τη δημόσια εκπαίδευση αντιμέτωπη με σειρά προβλημάτων που χρονίζουν για τα οποία, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλεται να δώσει, άμεσα, λύσεις. Η πολιτική επιλογή της κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς, με την πρόσληψη αναπληρωτών είναι κάτι που συνέβη και φέτος με χιλιάδες αναγκαίους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών να παραμένουν ζητούμενο.

Όπως τόνισαν οι εκπαιδευτικοί, είναι απαραίτητο να ανατραπεί η παγίωση των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικούς, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων.

Διεκδικητικό πλαίσιο

Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” η κ. Σκανδάμη, τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, όπως εγκρίθηκαν ομόφωνα στην προχθεσινή γενική συνέλευση, είναι: ΄΄Στήριξη του Ολοήμερου σχολείου και ορισμός Υπεύθυνου Εκπαιδευτικού Ολοήμερου. Όχι στον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες στους αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν για κάποιους λόγους υπηρεσία. Δημιουργία δομών Εκπαίδευσης που να έχουν άμεση σχέση με τα σχολεία και τα προβλήματα των συναδέλφων. Θέσπιση Σχολικών Συμβούλων/Συντονιστών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συνταξιοδοτικό ζήτημα… Μέχρι τα 60 έτη να βρίσκεται στην τάξη ο εκπαιδευτικός. Μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές. Μείωση του αριθμού μαθητών στους 20 ανά εκπαιδευτικό. Πρόταση για σχέδιο αξιολόγησης που θα εκπονηθεί από τη ΔΟΕ. Θεσμικά τοποθετημένοι βοηθοί/επιστάτες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.’’


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr