background img
banner
banner

Απεργία αύριο από το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30π.μ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο Τετάρτη το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, πραγματοποιώντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στην Τρίγωνη Πλατεία. Παρόντα θα είναι ακόμη σωματεία και σύλλογοι που εκφράζονται από το ΠΑΜΕ, όπως ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου κ.ά.

Όπως τονίζει στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης, ΄΄η απεργία, που πραγματοποιήσαμε στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία από όλους του κλάδους σε όλη τη χώρα, ήταν μια πετυχημένη πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων. Συνάδελφοι, ο απεργιακός αγώνας που δώσαμε επιβεβαιώνει την απόφασή μας: Να μην συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα που οικοδομούν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας.
Η «ανάπτυξη» που θέλουν και πολυδιαφημίζουν δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και κόλαση για εμάς, τους πολλούς, που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τελειωμός στο χτύπημα της ζωής μας, των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

Γι΄ αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κόντρα σε κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκπροσώπους, αλλά και το κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, οργανώνουμε την πάλη μας με συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ενωτικά, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους ανέργους, μαζικά να πρωτοστατήσουν στην επιτυχία της απεργίας στις 2 Οκτώβρη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr