background img
banner
banner

Αντιδράσεις για την συζητούμενη φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή

ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Έντονη δράση ενάντια στην προωθούμενη κατά πολλούς εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, αναπτύσσει η επερχόμενη Ένωση Καταναλωτών. Με την πρωτοβουλία μελών του Δ.Σ., ιδρυτικών μελών και φίλων, συλλέγει υπογραφές ενάντια στην εκ του ΟΗΕ επιχειρούμενη αντικατάσταση σε βάθος χρόνου, του ελληνικού πληθυσμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Την Παρασκευή επέδωσε τρία εξώδικα προς το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, τον δήμο Αιγιαλείας και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου…

Ζητούν να συλληφθούν όσοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί!

Στο εξώδικο προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλη Ροδόπουλο, αναφέρουν μεταξύ άλλων: ΄΄Προβείτε στις απαραίτητες κατά την κρίση σας ενέργειες στην περιοχή ευθύνης σας, ώστε να υπάρξει επαρκής αστυνομική κάλυψη των ορίων της περιοχής Δήμου Αιγιαλείας (ευθύνης σας) για να μην εισέλθουν αλλοδαπά άτομα οιουδήποτε χαρακτηρισμού (πρόσφυγες, μετανάστες, κ.λπ.), εάν αυτοί δεν έχουν πλήρως και εγκύρως ταυτοποιηθεί ποιοι ακριβώς είναι, από που προέρχονται, αν έχουν λευκό ποινικό μητρώο, εάν νομίμως δικαιούνται χορήγησης ασύλου, αν έχουν πλήρως ελεγχθεί για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα που ενδεχομένως φέρουν και αν έχουν υποστεί τους απαραίτητους εμβολιασμούς, ως ανωτέρω. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο είσοδός τους, αυτή να αποτραπεί αποτελεσματικά, εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν ανωτέρω.

Προς το σκοπό αυτό ακόμα και προληπτικά μέτρα δύνανται ως αναγκαία να αναληφθούν, προς αποφυγή επεισοδίων βιαιοπραγιών. Προβείτε σε άμεση σύλληψη οιουδήποτε αλλοδαπού ατόμου με τα ανωτέρω περιγραφέντα χαρακτηριστικά εισέλθει στην περιοχή ευθύνης σας χωρίς τα ανωτέρω απαραίτητα περιγραφέντα (ταυτοποιητικά έγγραφα, βεβαίωση λευκού ποινικού μητρώου, ιατρική πιστοποίηση καλής υγείας και εμβολιασμού) και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών΄΄.

Να μην δοθούν χώροι

Από τον δήμο Αιγιαλείας ζητούν να μην προβεί σε καμία ενέργεια αποδοχής και εγκατάστασης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, αλλοδαπών εισελθόντων στη Ελλάδα οιουδήποτε χαρακτηρισμού των (πρόσφυγες, μετανάστες, κλπ), εάν αυτοί δεν έχουν πλήρως και εγκύρως ταυτοποιηθεί ποίοι ακριβώς είναι, από που προέρχονται, εάν έχουν λευκό ποινικό μητρώο, εάν όντως νομίμως δικαιούνται χορήγησης ασύλου, εάν έχουν πλήρως ελεγχθεί για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα που ενδεχομένως φέρουν και εάν έχουν υποστεί τους απαραίτητους εμβολιασμούς ως ανωτέρω. Ακόμη, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής ευθύνης του Δήμου Αιγιαλείας τον οποίο αρμοδίως εκπροσωπεί, ώστε να υπάρξει επαρκής αστυνομική κάλυψη των ορίων του Δήμου για να μην εισέλθουν αλλοδαπά άτομα.

Τέλος, από την Λιμενική Αρχή ζητούν κάλυψη των ορίων της, ώστε να μην εισέλθουν αλλοδαποί αλλά και άμεση σύλληψη οιουδήποτε αλλοδαπού ατόμου που δεν έχουν ταυτοποιηθεί (ταυτοποιητικά έγγραφα, βεβαίωση λευκού ποινικού μητρώου, ιατρική πιστοποίηση καλής υγείας και εμβολιασμού) και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr