background img
banner
banner

Να μην γεννηθεί νέα γενιά κακοπληρωτών…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των εμπόρων για το λεγόμενο «νέο ασφαλιστικό» καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα έρθουν σε δυσχερή θέση οι μη έχοντες, ενώ ταυτόχρονα, με την αλλαγή στις κλίμακες θα δημιουργηθεί μία νέα γενιά κακοπληρωτών. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου αφού υπενθυμίζει τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ζητώντας σε καμία περίπτωση να μην επανέλθει η παλιά μέθοδος των κλάσεων.

Όπως επισήμανε στο protionline.gr το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας» Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης (2009-2017), δημιουργήθηκαν δυσβάστακτες οφειλές σε χιλιάδες ανασφάλιστους, οι οποίες ανέρχονται (ανά άτομο) περίπου στις 60.000 €. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επανέλθει η παλιά μέθοδος των κλάσεων με βάσει τα χρόνια ασφάλισης. Αυτή η μέθοδος στηριζόταν σε τεκμαρτά εισοδήματα και όχι στα πραγματικά. Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη, για να μην δημιουργηθεί νέα γενιά ανασφάλιστων΄΄.

Θα χαθεί το κοινωνικό  πρόσωπο…

Όπως τονίζεται από πλευράς Ομοσπονδίας και μετά την συζήτηση του θέματος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ξυλοκάστρου, ΄΄τα περισσότερα έτη ασφάλισης δεν σημαίνουν απαραίτητα και μεγαλύτερο εισόδημα. Για παράδειγμα, για πολλούς και διάφορους λόγους, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με 30 έτη εργασίας και ασφάλισης μπορεί να έχει εισόδημα μικρότερο από έναν ελεύθερο επαγγελματία με 10 έτη ασφάλισης. Κατά συνέπεια, η ένταξή του σε ανώτερο κλιμάκιο ασφαλιστικών εισφορών με βάση το κριτήριο των ετών ασφάλισης, θα είναι αυθαίρετη και άδικη. Επίσης η ένταξη αυτή δεν θα συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενέχοντας τον κίνδυνο να κριθεί ομοίως ως αντισυνταγματική΄΄.

΄΄Σκεφτείτε ότι υπήρχε δυσκολία με τα 167 ευρώ ως ασφάλιστρο που ισχύουν την τελευταία τριετία, πόσο μάλλον εάν καθιερωθούν όπως λέγεται, τα 220 ευρώ΄΄, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέροντας πως όλα δείχνουν ότι το ασφαλιστικό οδεύει προς τον ιδιωτικό τομέα. Αναφορικά με το εάν αυτό θα ωφελήσει, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως αφενός ενδεχομένως θα βοηθήσει ώστε να μπει μία τάξη, αφετέρου όμως θα χαθεί το κοινωνικό πρόσωπο και δεν θα ωφελήσει τους μη έχοντες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr