background img
banner
banner

Φίλοι και «σύντροφοι» αποχαιρέτισαν την Ειρήνη Αρμενάκα – Ακαρέπη

ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στο Νεκροταφείο του Αιγίου συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τη Δευτέρα την Ειρήνη Αρμενάκα – Ακαρέπη. Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ, Δημήτρη Αρβανιτάκη, Κώστα Παρασκευά και Λουίζα Ράζου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μέλη της Γραμματείας της ΚΕ, αντιπροσωπεία της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Στην κομματική της πορεία ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στις Οργανώσεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Υπηρέτησε το Κόμμα, τις αρχές του και τον επαναστατικό του χαρακτήρα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην ΟΓΕ. Το φέρετρό της ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, του Κόμματος το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια, μέχρι το τέλος της ζωής της και τη συντρόφευε ο «Ριζοσπάστης». Στην τιμητική φρουρά, καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας της, εναλλάσσονταν οι σύντροφοί της. Στον επικήδειο λόγο του ο σ. Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Ειρήνη έδωσε σταθερά τη μάχη με το Κόμμα, την ιδεολογία, το δίκιο του λαού, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Ποια ήταν…

Η Ειρήνη γεννήθηκε το 1953. Μεγάλωσε σε οικογένεια αντιστασιακών, στα χρόνια της δικτατορίας συμμετείχε στους φοιτητικούς αγώνες, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετά στο Κόμμα. Πήρε το βάπτισμα του πυρός δρώντας ως φοιτήτρια του Χημικού, μέσα στην Αντι-ΕΦΕΕ και αργότερα στην ΚΝΕ. Πήρε μέρος στις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις της περιόδου, στη Νομική και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Χημικό του Πανεπιστημίου της Αθήνας και συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρασβούργο. Ανέλαβε γραμματέας στην ΟΒ της ΚΝΕ που συγκροτήθηκε εκεί. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1976, οπότε και της έγινε πρόταση για να γίνει μέλος του ΚΚΕ.

Ανέλαβε γραμματέας της ΚΟΒ Επιστημόνων και, παράλληλα, συνέβαλε στη συγκρότηση σωματείου στη φαρμακοβιομηχανία όπου δούλευε. Το Σεπτέμβρη του 1977 διορίστηκε στην Κόρινθο. Συμμετείχε από διάφορες χρεώσεις στην ΚΟ Κορινθίας, αλλά και στο κίνημα, όπως γραμματέας της Αχτίδας στο Δημόσιο και την Κοινή Ωφέλεια, μέλος της ΝΕ Κορινθίας με χρέωση στη γυναικεία δουλειά και τον πολιτισμό. Το 1998 υποβάλλεται σε μεταμόσχευση νεφρού. Το 2000 ανέλαβε γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας, όπου έμεινε ως το τέλος του 2008.

Το 2010 συνδέθηκε στην ΚΟ Αχαΐας και συμμετείχε στο Γραφείο Περιοχής της Οργάνωσης Πελοποννήσου. Μέχρι σήμερα ήταν στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και στην Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας, γραμματέας της ΚΟΒ Αιγίου. Παράλληλα, ήταν δραστήρια στην Ομάδα Γυναικών Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr