background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια σταθερά… αρνητική στον κορωνοϊό

ΈΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 100 ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ – ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ‘’ΑΓΩΝΑ’’

Ενώ οι διαμαρτυρίες για υποστελέχωση στην υγεία παραμένουν, αρνητική παραμένει η Αιγιάλεια στον κορωνοϊό αφού κανένα δείγμα που έχει σταλέι στομ ΕΟΔΥ από το νοσοκομείο Αιγίου δεν έχει βγει θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 είναι οι συμπολίτες μας που πέρασαν την πόρτα του νοσοκομείου με συμπτώματα χωρίς ωστόσο κανένα απ’ αυτά να αφορά τον θανατηφόρο νέο κορωνοϊό.
Εντωμεταξύ χθες ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος σε συνέντευξή του στο Ιόνιαν TV, δήλωσε ότι ‘’πρέπει να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια γιατί ο αγώνας συνεχίζεται και δεν έχει ακόμη τελειώσει ούτε το πρώτο ημίχρονο’’.

Ο δήμος Αιγιάλειας πήρε από νωρίς μέτρα για την προστασία των πολιτών αφού η δημοτική αρχή σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς κατάρτισε σχέδιο δράσης προκειμένου η περιοχή να παραμείνει ασυμπτωματική στον κορωνοϊό.

‘’Ακούσαμε τους ειδικούς, ακολουθήσαμε πιστά τα μέτρα με αγωνία να τηρηθούν από τους πολίτες συμβάλλοντας έτσι στην διαφύλαξη της περιοχής’’, είπε ο δήμαρχος.
Ο κ. Καλογερόπουλος προχώρησε ακόμη περισσότερο δημιουργώντας ομάδα κρίσεων προκειμένου να συνεχιστεί με περισσότερη ένταση η επιτήρηση των μέτρων με την συμμετοχή των: Μαρία Σταυροπούλου Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνου Λέτσα Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), Κατερίνα Υφαντή Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, Γεώργιο Σπηλιόπουλο Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας και Χαράλαμπος Στεφανίδη Προϊστάμενου του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας

Μάλιστα σε συνεργασία με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βασίλη Ροδόπουλο, συνεχίζονται οι έλεγχοι όπως έγινε και με την λαϊκή προς αποφυγή του συνωστισμού που εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Αυξάνονται κάθε μέρα τα αιτήματα ανήμπορων πολιτών στον δήμο

Επίσης ο Δήμος Αιγιαλείας λειτουργεί Δομή για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, προκειμένου να συνδράμει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στις πρωτόγνωρες για όλους και ιδίως για τους ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στιγμές. Μάλιστα, κάνει γνωστό πως καθημερινά αυξάνονται τα αιτήματα απόρων και ανήμπορων πολιτών για υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και γεύματα…

Όπως τονίζεται από τον δήμο, ΄΄οι ραγδαίες εξελίξεις επιβάλλουν την επίδειξη υπευθυνότητας κατά την άσκηση των καθηκόντων όλων μας και δεν παρέχουν το δικαίωμα να σταθμίσουμε, ούτε βεβαίως να αναμετρήσουμε τις δυνάμεις μας καθώς και τις υποδομές που διαθέτουμε. Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται και έχουν αυξητική τάση. Με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, από 19 Μαρτίου 2020, η εν λόγω υπηρεσία ξεκίνησε την καταγραφή των δημοτών μας που είναι άποροι, δεν έχουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, για την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και έτοιμων γευμάτων. Συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου μας, διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας καθώς και κάθε άλλη εργασία, συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19. Επίσης ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες στο δρόμο (streetwork) με διανομή ετοίμων γευμάτων΄΄.

Σημειώνονται ακόμη τα εξής: ΄΄Κάθε ημέρα που περνάει τα αιτήματα των άπορων και ανήμπορων συμπολιτών μας πληθαίνουν και αντίστοιχα αυξάνουν οι ανάγκες του Δήμου μας σε υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και γεύματα. Θέτουμε αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αγωνιώντας για τους συμπολίτες μας σας καλούμε να συνδράμετε εθελοντικά στην προσπάθειά μας με προσφορά υγειονομικού υλικού και ειδών διατροφής΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr