background img
banner
banner

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: «Ο δήμαρχος δεν ασκεί πιέσεις για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας»

Τη δράση των υγειονομικών για την υγεία την παγκόσμια ημέρα Υγείας (Τρίτη 7/4/2020) και τις συμβολικές κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα στο νοσοκομείο του Αιγίου το μεσημέρι της ίδιας μέρας με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσομειακών Γιατρών Αχαΐας, στηρίζει η παράταξη Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση- πρόσκληση των νοσοκομειακών γιατρών, “Η παγκόσμια ημέρα για την υγεία συμπίπτει με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την υγεία, και τη ζωή των λαών σε πολλές χώρες του κόσμου. Αναδεικνύονται όσο ποτέ οι -καταστροφικές για το ΕΣΥ- συνέπειες της συρρίκνωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας που υλοποιήθηκε και υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, στο όνομα του περιορισμού του δημοσιονομικού κόστους και υποταγής στους δανειστές και την Ε.Ε, των Μνημονίων, των πλεονασμάτων και της απρόσκοπτης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.”

Ολοκληρωμένες προτάσεις για τη θωράκιση του νοσοκομείου

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Αιγίου καταθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την θωράκιση του νοσοκομείου Αιγίου και των πρωτοβάθμιων δομών της Αιγιάλειας για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α είχε καταθέσει παρόμοιες προτάσεις και είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή να συνδράμει στον αγώνα ασκώντας πίεση στην πολιτική εξουσία και παράλληλα να πάρει μέτρα ανακούφισης των δημοτών. ΄΄Αντί αυτών ο δήμαρχος περιορίστηκε στις καθημερινές σχεδόν ανακοινώσεις με οδηγίες για την ατομική υγιεινή και την ατομική ευθύνη. Επίσης αρνείται να εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης των δημοτών, των επαγγελματιών που μαστίζονται οικονομικά από το υποχρεωτικό κλείσιμο των μικροεπιχειρήσεών τους και των αγροτών που τους επέβαλε τέλη άρδευσης μέχρι και 500% ,με το μόνιμο επιχείρημα της διαχειριστικής λογικής του ότι τα οικονομικά του δήμου δεν επιτρέπουν μειώσεις τελών και τιμολογίων και άλλων παροχών΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Σημειώνει ακόμη πως ο δήμαρχος ΄΄επαναλαμβάνει ότι ο δήμος έχει να σηκώσει το μεγάλο βάρος της μεταφοράς των απορριμμάτων που υποτίθεται ότι θα έδινε άμεση λύση όπως έλεγε προεκλογικά. Γι’ αυτό τώρα είναι επιτακτική ανάγκη απαίτησης από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς των απορριμμάτων που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ και το κόστος μετακυλύετε στις πλάτες των εξουθενωμένων οικονομικά δημοτών και να προχωρήσει στα μέτρα ανακούφισης δημοτών, επαγγελματιών, αγροτών και όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται΄΄. Τέλος η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. τονίζει ότι θα στηρίζει εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου τον αγώνα υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας του δήμου και θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα του λαού της Αιγιάλειας για λήψη μέτρων ανακούφισης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr