background img
banner
banner

Έγκριση 6.000 ευρώ για κάθε Σχολική Επιτροπή

ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 6.000€ για κάθε μία από τις δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αιγιαλείας, έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ύστερα από σχετικές αιτήσεις τους.
Μετά την πανδημία που ενέσκυψε στη χώρας δημιουργήθηκαν προβλήματα με σοβαρές συνέπειες, ειδικότερα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Επεβλήθη η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και για τον λόγο αυτό το Υπουργείο έστειλε τάμπλετς σε όλα τα σχολεία της χώρας, στο Δήμο Αιγιαλείας δε, αναλογούσαν 40 για 50 σχολικές μονάδες ήτοι για 3.186 μαθητές. Ως εκ τούτου η παρέμβαση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κρίθηκε αναγκαία και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. προέβη στην αγορά 110 τάμπελτς, το συνολικό κόστος των οποίων ήταν 8.310€ (οικονομικότερη προσφορά 75,54€ ανά τάμπλετ). Επειδή τα χρήματα των τακτικών επιχορηγήσεων δεν επαρκούν για τις αυξημένες και σοβαρές ανάγκες των 50 σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της, αφού πέραν των πάγιων αναγκών προέκυπταν καθημερινά νέα προβλήματα, η Σχολική Επιτροπή είχε αιτηθεί το ποσό των 6.000€ ως επιχορήγηση.

Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράφοντας τα αιτήματα των σχολικών μονάδων και αφού καταγράφηκαν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων για ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι μαθητές που δεν δύναται να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Λόγω έλλειψης εξοπλισμού, είχε προβεί στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (τάμπλετ) στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Σ.Ε. Δ/βθμιας Εκπ/σης δαπάνη συνολικού ποσού 3 14.500€. Τα τάμπλετς που δόθηκαν στους μαθητές θα αποτελούν πάγιο περιουσιακό στοιχείο της κάθε σχολικής μονάδας και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για αντίστοιχες δράσεις. Έτσι είχε αιτηθεί την επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής με το ποσό των 6.000€ για την κάλυψη μέρους της παραπάνω δαπάνης, καθόσον το Ταμείο της Σχολικής Επιτροπής δύνατο να καλύψει μόνο το ποσό των 8.500€ από την συνολική δαπάνη.

Προχωρά η εκπόνηση μελετών για την πυρασφάλεια

Εν τω μεταξύ, σε αποδοχή ένταξης πράξης του δήμου Αιγιαλείας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VΙΙΙ «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας», προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως γνωστόν, το αίτημα του δήμου περί ένταξης πράξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» έχει εγκριθεί και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του δήμου Αιγιαλείας, συνολικού προϋπολογισμού 197.780 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον δήμο Αιγιαλείας. Μάλιστα, το συμβούλιο εξουσιοδότησε τον δήμαρχο μα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της χρηματοδότησης και της δράσης έως 31 Δεκεμβρίου 2020.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr