background img
banner
banner

Και επίσημα αναγνωρισμένη η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ COVID

Μια επίμονη πολύμηνη προσπάθεια με τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη εννέα Συλλόγων της περιοχής, ολοκληρώθηκε. Το καταστατικό της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας με τον διακριτικό τίτλο Ο.Σ.Α. εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο και πλέον επισήμως μπορεί να αναλάβει δράση, προάγοντας τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Αιγιάλειας σε συλλογικό επίπεδο. Άλλωστε αυτός και ο σκοπός σύστασης της Ομοσπονδίας: «Η συνεργασία των συμμετεχόντων σωματείων σε διάφορους τομείς».

Σκοπός του πρώτου δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου όχι μόνο σε επίπεδο Αιγιάλειας αλλά και Αχαΐας (δεν υπάρχει κάτι ανάλογο) είναι η συνεργασία για την προαγωγή του πολιτισμού, του εθελοντισμού και η βελτίωση της τοπικής κοινωνίας. Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο για να ακολουθήσει τον Δεκέμβρη η τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης, με την Ομοσπονδία να αποτελείται σε πρώτη φάση από συλλόγους που έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην περιοχή και προσπαθούν για το καλύτερο…

Συνεργασία άτυπα με πολλούς συλλόγους

Μέχρι τώρα, οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή παραμένουν εννέα καθώς θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου και εν συνεχεία τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να καταθέσουν αίτηση και να γίνουν μέλη της Ο.Σ.Α. ΄΄Από εκεί και πέρα η Ομοσπονδία θα είναι ανοιχτή ώστε να δεχθεί στις τάξεις της κάθε σύλλογο, τα μέλη και οι σκοποί του οποίου είναι συνυφασμένα με τα δικά της΄΄, αναφέρει στο protionline.gr ο προσωρινός πρόεδρός της Σταύρος Καραδημητρόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι εντός της εβδομάδας πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της επίσημης και αναγνωρισμένης από το κράτος πλέον Ομοσπονδίας. Επιπλέον, ανέφερε πως πέραν των εννέα σωματείων, τουλάχιστον έξι με επτά ακόμη διατηρούν επαφή με αυτή και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν μέλη της. ΄΄Κρατάμε επαφή, μας συμβουλεύονται και συντονιζόμαστε΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς αναφορικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στο πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, ο κ. Καραδημητρόπουλος επισήμανε ότι ΄΄αφενός καθυστέρησε τις διαδικασίες της επίσημης αναγνώρισής της, αφετέρου δε απέτρεψε κάθε σκέψη για δράση και εκδηλώσεις. Είναι βέβαιο ότι εάν δεν υπήρχε η πανδημία θα είχαμε προχωρήσει σε μία με δύο δράσεις μέσα στο καλοκαίρι, όμως τα πάντα σταμάτησαν καθώς η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή΄΄.

Συμμετοχή στην Ένωση Ομοσπονδιών Ελλάδας

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλο αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία έμεινε ανενεργή. ΄΄Πραγματοποιούμε συνεδριάσεις διά μέσου τηλεδιάσκεψης και οργανώνουμε τη δράση μας΄΄, σημείωσε ο προσωρινός πρόεδρός της, κάνοντας ακόμη γνωστό ότι η Ο.Σ.Α. συμμετέχει σε μία νέα Ένωση Ομοσπονδιών Ελλάδας, ένα ανώτερο όργανο που συνεδριάζει μία φορά τον μήνα. Μάλιστα, όπως επισήμανε, ΄΄τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριό της που θα συμμετάσχουν όλες οι Ομοσπονδίες – μέλη της και βέβαια και η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας’’.

Αναφορικά με τη δράση της το επόμενο διάστημα, ο προσωρινός πρόεδρος αναφέρει: ΄΄Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι. Τηρούμε τα μέτρα της κυβέρνησης και αναμένουμε΄΄. Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα σωματεία – μέλη της με ευθύνη δική τους μπορούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις και άλλες δράσεις. Άλλωστε, είναι σαφές από το καταστατικό ότι η Ομοσπονδία ανοίγει μεν δρόμους για κοινές δράσεις, ωστόσο διατηρείται στο έπακρο η αυτοτέλεια των σωματείων – μελών της.

Οι ως τώρα συμμετέχοντες

Τέλος, να σημειωθεί ότι ένα από τα επόμενα «βήματα» της Ομοσπονδίας είναι η διεξαγωγή εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή διοίκηση αποτελείται από τους εξής: πρόεδρος: Σταύρος Καραδημητρόπουλος, αντιπρόεδρος: Ανδρέας Παλαιολογόπουλος, γραμματέας: Νίκος Παπαδόπουλος, ταμίας: Θανάσης Μπαλτιμάς, μέλη: Σοφία Ξυνού, Σπύρος Χριστόπουλος, Ολυμπία Ρούβαλη.

Τα σωματεία – σύλλογοι που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας, είναι: Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής «Άγ. Νικόλαος», Χορευτικός Όμιλος «Αχαιοί», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Μέλισσα», Σύλλογος Σελιανιτίκων «Ήλιος», Πολιτιστικός και Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Διγελιωτίκων, Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Νέων Μαυρικίου, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Νέο Σαλμενίκο και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ροδοδάφνης «Ευαγγελισμός».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr