background img
banner
banner

Σε έξαρση οι Ακαδημίες στη Β΄ κατηγορία

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ 300 ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Εντείνονται οι προσπάθειες οργάνωσης στον τομέα της Ακαδημίας και στη Β΄ κατηγορία, με τα σωματεία της περιοχής μας να στοχεύουν την συγκέντρωση ανθρώπινου υλικού σε όλες τις ηλικίες και την λειτουργία όλων των τμημάτων στα πρωταθλήματα. Ένας συνολικός αριθμός της τάξεως των 250 – 300 παιδιών, μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος υποστηρίζουν με αισιοδοξία οι διοικήσεις των ομάδων, που από την δική τους πλευρά φροντίζουν και την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην ποιότητα της τεχνικής ηγεσίας, στα κίνητρα που είναι σε θέση να δώσουν σε γονείς και παιδιά. Σε ότι αφορά τη λειτουργία των Ακαδημιών, τον αριθμό των παιδιών, τις εγκαταστάσεις, τα προβλήματα και την μέχρι τώρα εξέλιξή τους, μιλούν στo protionline.gr εκπρόσωποι της Αιγιάλειας. Τα σωματεία εκπροσωπούν οι Αλίκη Τσούτση (Αχιλλέας Καμαρών), Νίκος Παπαδόπουλος (Αστέρας Τέμενης), Σάκης Χηνής (Φλόγα Ροδιάς), Θανάσης Σπυρόπουλος (Απόλλων Αιγίου), Ηλίας Κουνάβης (Άβυθος).

Αλίκη Τσούτση: «Υπάρχει πνοή στην Ακαδημία των Καμαρών»

Υπεύθυνη των Ακαδημιών και Β΄ αντιπρόεδρος στο νέο ΔΣ του Αχιλλέα Καμαρών, η Αλίκη Τσούτση θαυμαστή και πολυμήχανη, βρίσκει χρόνο να κατεργάζεται τέχνες μέσα από τα ξεχωριστά χόμπι που διαθέτει, αλλά και να αφιερώνεται στην Ακαδημία και τα παιδιά των Καμαρών που λατρεύει. Χαρακτηριζόμενη από την έντονη δραστηριότητα που διαθέτει, μιλά στo protionline.gr για τα παιδιά του Αχιλλέα.

Για την πολύχρονη λειτουργία της Ακαδημίας και τα παιδιά που διαθέτει: «Την Ακαδημία των νεαρών ποδοσφαιριστών τη λειτουργούμε περίπου 20 χρόνια αλλά τα τελευταία 15 η ακαδημία του Αχιλλέα Καμαρών άρχισε να παίρνει άλλη πνοή. Τα παιδιά της ακαδημίας μας έχουν φτάσει και πάνω από τα 60 , ποτέ όμως κάτω από τα 35.»

Για τις δυσκολίες που συναντούν: «Την τελευταία τριετία που βρίσκομαι στο τιμόνι της ακαδημίας του Αχιλλέα Καμαρών έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς διάφορα εμπόδια π.χ. την περσινή αθλητική περίοδο λόγω των εργασιών στο στάδιο όλοι μαζί βάλαμε χέρι βοηθείας για την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου το οποίο βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις και περίπου 300 μέτρα από το στάδιο όμως με την καλή συνεργασία συνεννόηση και υπομονή το αντιμετωπίσαμε. Μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι η οικονομική δυσπραγία των οικογενειών γι’ αυτό και φέτος έχουμε συνάψει συνεργασία με ιδιωτικό ΚΔΑΠ της περιοχής που επιδοτεί τις αθλητικές δραστηριότητες των μικρών αθλητών μας, άρα μία ανάσα στις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σύλλογό μας.»

Για την ποιότητα των εγκαταστάσεων: «Έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις όμως εκείνο που μας λείπει είναι ένα βοηθητικό γήπεδο 7Χ7 με πλαστικό χλοοτάπητα κάτι που πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε τους επόμενους μήνες.»

Για την επιτυχία στην λειτουργία της Ακαδημίας: «Σίγουρα έχουμε μεγαλόπνοα σχέδια για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών μας όμως κάποιοι παράγοντες (πανδημία) έχουν σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση τους αισιοδοξούμε όμως εφόσον τα έχουμε δρομολογήσει να εκπληρωθούν στο άμεσο μέλλον.»

Θανάσης Σπυρόπουλος: «Από την ίδρυση του Απόλλωνα η Ακαδημία μας»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα τονίζει την αξία της Ακαδημίας, από την οποία περιμένουν πολλά στο σωματείο, την ξεκίνησαν από την ίδρυση της ομάδας, την υποστηρίζουν και την στηρίζουν με πάθος. Αναφέρεται στο μεγάλο μέγεθος που τη διακρίνει σήμερα, καθώς και σε άλλα βασικά της σημεία:

Για το ξεκίνημα και το σημερινό μέγεθος της Ακαδημίας: «Οι ακαδημίες του Απόλλωνα λειτουργούν από την ίδρυση της ομάδας το 2001, μάλιστα παρά τις δυσκολίες είχαμε κατεβάσει αγωνιστικό τμήμα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας από την πρώτη χρονιά. Σήμερα έχουμε την τύχη και την χαρά να έχουμε στις ακαδημίες μας 80 παιδιά όλων των ηλικιών και 5 αγωνιστικά τμήματα υπό την επίβλεψη του Γιάννη Παλαιολογόπουλου. Φυσικά θα θέλαμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε οτι περνάει από το χέρι μας για να μάθουν σωστά τα παιδιά τους τα μυστικά του ποδοσφαίρου αλλά κυρίως να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι πιο σημαντικό από το ποδόσφαιρο.»

Τι εμποδίζει την εξέλιξη του προγραμματισμού τους και τους χώρους άθλησης: «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η ποιότητά των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούμε και αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Χρησιμοποιούμε για την ακαδημία μας το γήπεδο της Ροδιάς και το γήπεδο 5×5 στο Διακοπτό. Τα χρήματα που πληρώνουμε στο νομικό πρόσωπο του Δήμου είναι αντιστρόφως ανάλογα με την ποιότητα των γηπέδων. Αρκεί μια επίσκεψη κάποιου στο γήπεδο της Ροδιάς και κυρίως στα αποδυτήρια για να διαπιστώσει τα λεγόμενα μου.»

Για το πόσο ανοδική είναι η πορεία της προσπάθειας: «Ευτυχώς η πορεία και η εξέλιξη της ακαδημίας μας μέχρι σήμερα, δικαιώνει τους κόπους και τις προσπάθειές μας. Η πρώτη ομάδα του Απόλλωνα αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών με ελάχιστες προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους την εξέλιξη των νεαρών. Ποδοσφαιριστές των ακαδημιών μας έχουν μεταγραφεί σε Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και στον ιστορικό Παναιγιάλειο, στον οποίο πέρυσι αγωνίζονταν 4 ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Με κάποιες καλές προσωπικές μου σχέσεις καταφέραμε να εντάξουμε τις ακαδημίες μας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Είμαστε μόλις η δεύτερη ομάδα από την Πελοπόννησο που καταφέρνει να μπει σε αυτό το πρόγραμμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο την ανάδειξη ταλέντων από την περιοχή και κυρίως συμβολή στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών ώστε να βγουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία».

Νίκος Παπαδόπουλος: «Ανοδική πορεία με σχέδιο ανάπτυξης»

Πέρα από το κοινωνικό του έργο και τις άλλες δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν το πρόεδρο του συλλόγου της Αλυκής, είναι ενταγμένος τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αθλητισμού. Με γνώσεις και εμπειρίες από το ποδόσφαιρο, ο γενικός γραμματέας του Αστέρα Τέμενης, Νίκος Παπαδόπουλος, εκφράζει την ικανοποίησή του από την ανοδική πορεία της Ακαδημίας, την συνεργασία με το Δίκτυο των Ποδοσφαιρικών Σχολών του Παναθηναϊκού, την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο μέλλον των «λιλιπούτειων» αθλητών.

Για τον χρόνο λειτουργίας της Ακαδημίας και τον αριθμό των νεαρών τμημάτων: «Οι Ακαδημίες του Αστέρα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2017. Το Δ.Σ. του Αστέρα Τέμενης, πήρε την πρωτοβουλία και το παλιό γήπεδο ,μπάσκετ δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας, έγινε ένα σύγχρονο γήπεδο 7 χ 7. Η πορεία της Ακαδημίας είναι ανοδική, αφού ήδη στον τρίτο χρόνο, λειτουργεί όλα τα τμήματα παιδιών. Ήδη οι συμμετοχές είναι περισσότερες από 50 και όλα τα τμήματα συμμετέχουν κάθε χρόνο στα παιδικά πρωταθλήματα της Αχαϊας.»

Τα κακώς κείμενα στην πορεία του εγχειρήματος: «Το Δ.Σ. του Αστέρα με τη διοικητική εμπειρία που έχει, κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να πετύχει το βασικό στόχο, που ήταν να εμπιστευτούν οι Αιγιώτες και οι Τεμεναίοι την προσπάθεια, επανδρώνοντας όλα τα τμήματα με έμπειρους προπονητές, φροντίζοντας για την καλή και αποτελεσματική εικόνα της Ακαδημίας και των εγκαταστάσεων, και το κατάφερε.»

Για την λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων: «Η Ομάδα διαθέτει εκτός από το γήπεδο 7 χ 7 και το γειτονικό γήπεδο Τέμενης, με χόρτο και αποδυτήρια, που ευνοεί τα παιδιά μεγαλώνοντας να μπουν στις πραγματικές συνθήκες ενός αγώνα. Επίσης βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις του πλαστικού γηπέδου, ώστε να γίνουν πιο φιλόξενες για όλους. Ακόμα οι Ακαδημίες μας πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η Γ.Γ.Α., το ανθρώπινο δυναμικό που φροντίζει για την προπόνηση και την προετοιμασία των αθλητών, καθώς και για την οργάνωση όλων των τμημάτων, έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να υπάρχει σταθερή πρόοδος των νεαρών αθλητών.»

Για την επιτυχία του σχεδίου ανάπτυξης Ακαδημίας: «Είμαστε η Πρώτη Σχολή που ξεκίνησε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό στην Πελοπόννησο, και ήδη έχουμε προγραμματίσει Ποδοσφαιρικό Σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της ομάδας στην Τέμενη το τριήμερο 10-11 και 12 Ιουλίου, Σημαντικό είναι ότι σ’ αυτό το σεμινάριο, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι αθλητές Ακαδημιών επιθυμούν, ώστε να αποκτήσουν μία χρήσιμη εμπειρία, λαμβάνοντας και αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους, αλλά και να πάρουν εκπαίδευση από γνώστες και ειδικούς του ποδοσφαίρου.»

Σάκης Χηνής: «Σε νέα εποχή η Ακαδημία μετά τις ανακατατάξεις»

Για συνεχόμενη χρονιά εξελέγη πρόεδρος στο ΔΣ της Φλόγας Ροδιάς ο Σάκης Χηνής, έβλεπε και εξακολουθεί να κοιτάζει με ξεχωριστό ενδιαφέρον τον τρόπο ανάπτυξης της Ακαδημίας. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα, έχουν τοποθετήσει σε μια νέα εποχή την πολιτική που θα ακολουθηθεί στον τομέα της Ακαδημίας. Με εμπιστοσύνη στις διοικητικές του συνεργασίες και στα αποτελέσματα, δηλώνει:

Για την διάρκεια και το αριθμητικό μέγεθος της Ακαδημίας: «Οι Ακαδημίες λειτουργούν 9 χρόνια και πρωτοδημιουργήθηκαν από τον εν ενεργεία τότε ποδοσφαιριστή μας, Παναγιώτη Αλεξόπουλο. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Μίλτος Καρατζάς, που τις διαχειρίστηκε τα επόμενα 7 χρόνια, ενώ την τελευταία χρονιά, την ευθύνη διαχείρισης, λόγω ξαφνικής αποχώρησης του Μίλτου Καρατζά, ανέλαβε ο Μιχάλης Τρίψας, που ανέλαβε και την μεγάλη ομάδα! Η Ακαδημία λειτουργούσε με 50 έως 60 παιδιά, και την τελευταία σεζόν, λόγω της αποχώρησης Καρατζά, που θεωρούσε …φέουδό του τις Ακαδημίες, πραγματοποιήθηκε ανασυγκρότηση με την συμμετοχή 10-15 παιδιών!»

Για τα προβλήματα διαχείρισης: «Τα εμπόδια στην διαχείριση των Ακαδημιών, θεωρούμε πως είναι πολλά, όχι όμως αξεπέραστα. Βλέπουμε τα θετικά σημεία που μας ενώνουν, σε ένα κοινό στόχο, που είναι ο υγιής Αθλητισμός και συναγωνισμός! Θέλουμε πάνω από όλα την παιδαγωγική επάρκεια».

Για τις εγκαταστάσεις: «Οι εγκαταστάσεις πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις! Ο υπάρχων αθλητικός χώρος, δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και προσωπική εργασία από τους κατοίκους της Ροδιάς, τους φιλάθλους, και την εκάστοτε διοίκηση, σε κοινοτική τότε ιδιοκτησία και στη συνέχεια πέρασε στη διαχείριση του Δήμου, που με χρονοβόρες διαδικασίες έγινε η παρούσα νέα εγκατάσταση, πριν από μια δεκαετία! Είναι απαραιτήτως αναγκαία η συντήρηση των εγκαταστάσεων, που φιλοξενούν και άλλες 2 ομάδες της περιοχής μας για προπονήσεις και αγώνες».

Για το πόσο ευνοείται το σχέδιο συγκέντρωσης νεαρών: «Από τα αρχικά μας σχέδια, οι εξελίξεις δείχνουν ένα σημαντικό, καθοριστικό σημείο. Η απουσία παιδιών από τις γειτονιές και το γήπεδο, η κατανάλωση τεράστιου χρόνου των παιδιών και των νεαρότερων για εκπαιδευτική χρήση και η φυγή των περισσοτέρων μετά το Λύκειο σε άλλες πόλεις για σπουδές!»

Ηλίας Κουνάβης: «Πολλά πράγματα σε μικρό χρόνο διάρκειας»

Ο πρόεδρος της Αβύθου Ηλίας Κουνάβης, θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το σωματείο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την ταχεία ανάπτυξη σε έμψυχο υλικό.

Για το ξεκίνημα και το μέγεθος της Ακαδημίας: «Η ακαδημία μας λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην ουσία είναι μια επαναλειτουργία μιας και ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια διατηρούσε παιδικά τμήματα αλλά δυστυχώς δεν είχε συνέχεια σε βάθος χρόνου, πράγμα που ευελπιστούμε να έχει από δω και στο εξής.Το σύνολο των παιδιών κυμαίνεται ανάμεσα σε 40 με 55 παιδιά την χρονιά αναλόγως και τις αλλαγές των ηλικιών. Είναι αρκετά νωρίς για εμάς όμως για να ξέρουμε πιο είναι το αριθμητικό μας <<ταβάνι>>.»

Για τις δυσκολίες στη δημιουργία της Ακαδημίας: «Μοναδικό εμπόδιο μέχρι σήμερα είναι το γηπεδικό καθώς κανένα από τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας μας δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μια χρονιά στο γήπεδο μας και με τον χλοοτάπητα σε καλή κατάσταση».

Για τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων: «Οι εγκαταστάσεις του γηπέδου της Αβύθου αν εξαιρέσουμε τον αγωνιστικό χώρο είναι φοβερές. Μετά το δημοτικό στάδιο Αιγίου είναι το καλύτερο γήπεδο της περιοχής σε κτηριακές υποδομές. Μεγάλη βοήθεια που δίνει και λύσεις στην ακαδημία μας θα είναι η κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου 7×7 με πλαστικό χλοοτάπητα πλησίον της κερκίδας του γηπέδου, η οποία θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουλίου, μετά από κινήσεις και πρωτοβουλία του κ. Χριστόπουλου Οδυσσέα (ταμία Ε.Π.Σ.Α) και την αμέριστη βοήθεια του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας κ. Ανδριόπουλου Παναγιώτη».

Για το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα: «Τηρουμένων των αναλογιών, εννοώντας του μικρού χρόνου ζωής της ακαδημίας μας, είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της ακαδημίας, καθώς ήδη έχει τροφοδοτήσει την ανδρική μας ομάδα με τέσσερις ποδοσφαιριστές και τα επόμενα χρόνια περιμένουμε ακόμα περισσότερους μιας και η βιωσιμότητα του συλλόγου βασίζεται στην ακαδημία του. Όταν επίσης με το καλό θα ολοκληρωθεί και το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου με τεχνητό τάπητα τελευταίας γενιάς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στα επόμενα αναπτυξιακά σχέδια που έχουμε ετοιμάσει για την ακαδημία.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr