background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2007-2008: Η επιστροφή στη Γ΄ Εθνική και ο άμεσος υποβιβασμός

ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝ “ΠΙΚΡΟ”

Σε πανηγυρική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18/6/2007 στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ανακοινώνεται η νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Παναγιώτη (Τάκη) Παπαχριστόπουλο. Στη διοίκηση παραμένει και ο Γιώργος Χελάκης, όπως (στην ουσία) και οι Μπαλλής, Χριστόγλου που συνεχίζουν να βοηθούν την όλη προσπάθεια.

Με προπονητή τον Τζαλακώστα που παραμένει στη θέση του και με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ (Τακίδης, Κόρμπος, Παύλος Μητρόπουλος, Παναγόπουλος, Μπασκάκης, Μπαμπίλης, Σκόνδρας, Δασκαλάκης, Νουτσκόφσκι, Μπενετάτος) ο Παναιγιάλειος ξεκινάει προετοιμασία στις 15 Ιουλίου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο στο Καρπενήσι από 1 έως 11 Αυγούστου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Δημήτρης Μπαλαφούτης έχει αναλάβει επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο γρήγορος αποκλεισμός στο κύπελλο από την Αναγέννηση Άρτας εκτός έδρας, ξεχνιέται με την νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Αίγιο, κόντρα στον Ατσαλένιο με 3-2. Ακολουθεί όμως ήττα στη Σαλαμίνα από τον Αίαντα με 1-0, σε ένα ματς που ακολούθησαν την ομάδα περισσότεροι απο 300 Αιγιώτες! Η κατάσταση όμως αρχίζει να… ξεφεύγει μετά την εντός έδρας ήττα της 3ης αγωνιστικής στο Αίγιο από τον Αχαρναϊκό με 1-3. Οι έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου, απογοητεύουν τον Γιώργο Χελάκη που δηλώνει μετά το παιχνίδι: “Είμαι τρομερά πικραμένος από τη στάση μεγάλης μερίδας του κόσμου. Ποτέ δεν είπαμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αφήνουμε τις οικογένειές μας και τις δουλειές μας και προσπαθούμε για το καλό της ομάδας, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αυτό είναι το ευχαριστώ; Τα έξοδα φτάνουν κάθε μήνα τις 44.000 ευρώ και έχουμε “ματώσει” οικονομικά. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα, να έρθουν να αναλάβουν την ομάδα”.

Στη συνέχεια η ομάδα ανακάμπτει αγωνιστικά, με μεγάλη νίκη 1-0 στο Ρέθυμνο και νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αίγιο με το ίδιο σκορ (αφού μεσολαβεί ήττα στην Πάτρα απο την Παναχαϊκή με 2-1). Και ξαφνικά, η Λίγκα Β΄- Γ΄ Εθνικής αποφασίζει αναστολή διαρκείας στα πρωταθλήματα λογω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων και η διακοπή αγγίζει τους 2 μήνες! Οι ομάδες μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο μετά την πρωτοχρονιά του 2008…

H διακοπή κράτησε ακριβώς 63 ημέρες και με την επιστροφή έχουν αποχωρήσει 6 ποδοσφαιριστές και προστέθηκαν τρία νέα πρόσωπα, ο Μίντσεφ, ο Γεμενετζής και ο Τσικτσιρής. Πρώτο ματς και ήττα από την Ηλιούπολη στην Αθήνα με 2-1, με το… ρεσιτάλ του Πειραιώτη Πότογλου να αποτελεί θέμα συζήτησης για εβδομάδες. Ήταν μία από τις χειρότερες διαιτησίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια ο Παναιγιάλειος, ενώ και η… φιλοξενία από τους γηπεδούχους έχει μείνει στην… ιστορία. “Καλύτερα να μη ξεκίναγε πάλι το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο πήγε 50 χρόνια πίσω με αυτά που είδαμε στην Ηλιούπολη” είπαν μετά το ματς οι άνθρωποι του ΠΓΣ.

Η συνέχεια είναι ακόμη χειρότερη στο πρωτάθλημα και μετά από συνεχόμενες ήττες (Διαγόρας – ΠΓΣ 1-0, Αιολικός – ΠΓΣ 3-0, ΠΓΣ – Θήβα 0-1) παραιτείται ο Τζαλακώστας και στη θέση του έρχεται ο Σωτήρης Μαυρομάτης. Στο ντεμπούτο του φέρνει 0-0 εκτός με τη Θύελλα αλλά η συνέχεια είναι καταστροφική. Παραχωρεί 1-1 στο Κορωπί μέσα στο Αίγιο, ήττα με 1-0 στον Ατσαλένιο, εντός έδρας ισοπαλία 3-3 με Αίαντα Σαλαμίνας και το γήπεδο “βράζει”. Επόμενο ματς στο Μενίδι, νέα ήττα με 1-0 και ο Μαυρομάτης… σηκώνει ψηλά τα χέρια και παραιτείται.

Με Βλαστό στο “τιμόνι”

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη για τον Παναιγιάλειο και με τον Γιώργο Βλαστό (φωτο) πλέον στον πάγκο καλείται να κάνει την υπέρβαση. Την 20η αγωνιστική βρίσκεται 7 βαθμούς κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και κάνει μεγάλη προσπάθεια αντεπίθεσης. Κάνει μεγάλο διπλό στην Κόρινθο (0-1), κερδίζει 3-2 την Παναχαϊκή στο Αίγιο, τον Φωστήρα 0-1 στον Ταύρο, “πετάει” και κάποιους βαθμούς στο Αίγιο και την 30η αγωνιστική είναι στο-3 από τη ζώνη υποβιβασμού. Η 31η αγωνιστική όμως, είναι καταδικαστική, αφού μέσα στο Αίγιο γνωρίζει οδυνηρή ήττα από τον Αιολικό με 1-3. Η διαιτησία πάλι κακή με δύο ακυρωθέντα γκολ (το ένα καθαρό, το άλλο αμφισβητούμενο), αποβολή του Μητρόπουλου και τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί. Στο γήπεδο βρίσκεται ο δήμαρχος Ερινεού και πρόεδρος του Αχιλλέα Καμαρών και ο κόσμος του φωνάζει: “Βαρνακιώτη πάρε την ομάδα”.

Ο Παναιγιάλειος τελικά δεν αποφεύγει τον υποβιβασμό και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος η διοίκηση παραδίδει τα ηνία στον ερασιτέχνη. Στη γενική συνέλευση που ακολουθεί, ο Βαρνακιώτης κάνει πρόταση για συγχώνευση ΠΓΣ – Αχιλλέα Καμαρών, ο περισσότερος κόσμος (και κυρίως οι οργανωμένοι) αντιδρά και δεν υπάρχει συνέχεια. Ο Χελάκης αρχικά παραιτείται, αλλά σύντομα επιστρέφει και μάλιστα αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στο νέο Δ.Σ.

2007-08

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (2 όμιλοι)
Νότιος όμιλος
Αίγιο εκτός
Αίας Σαλαμίνας 3-3 1-0
Αιολικός Μυτιλήνης 1-3 3-0
Αστέρας Ρεθύμνου 3-3 0-1
Ατσαλένιος 3-2 1-0
Αχαρναϊκός 1-3 1-0
Βύζας Μεγάρων 2-2 2-1
Διαγόρας Ρόδου 0-2 1-0
Ηλιούπολη 3-2 2-1
Θήβα 0-1 0-3
Θύελλα Πατρών 1-2 0-0
Κόρινθος 0-0 0-1
Κορωπί 1-1 2-1
Μεσσηνιακός 0-0 3-1
Παναιτωλικός 1-0 4-0
Παναχαϊκή 3-2 2-1
Ρόδος 0-1 1-1
Φωστήρας 1-0 0-1

Βαθμολογία
1 Διαγόρας Ρόδου 73
——————————————————–
2 Ηλιούπολη* 71
——————————————————–
3 Παναιτωλικός 62
4 Κόρινθος 53
5 Παναχαϊκή 51
6 Αιολικός Μυτιλήνης 49
7 Ρόδος 47 (-1)
– Αίας Σαλαμίνας 47 (-1)
9 Ατσαλένιος 46
10 Βύζας Μεγάρων 45
– Φωστήρας 45
12 Αστέρας Ρεθύμνου 44
13 Κορωπί 43
——————————————–
14 Θύελλα Πατρών 41
15 Μεσσηνιακός 39
16 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 35
17 Αχαρναϊκός 34
18 Θήβα 17

*ηττήθηκε στο μπαράζ ανόδου από την 2η του Βορείου ομίλου Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αναγέννηση Άρτας-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 4-0
παίκτες: Μπαλτιμάς, Γκανατσούλιας, Τακίδης (τερματοφύλακες), Δ. Ζαφειρόπουλος, Π. Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κανελλόπουλος, Νάτσης, Γρηγοριάδης, Σανδραβέλης, Π. Ραμπαβίλας, Μπιρμπίλι, Μπούνας, Γ. Λαμπρόπουλος, Βλαστός, Ρέλλας, Σκόνδρας, Γ. Παναγόπουλος, Μπασκάκης, Μπενετάτος, Δασκαλάκης, Κόρμπος, Π.Μητρόπουλος, Μπαμπίλης, Καμπουρίδης, Χριστουλάκης, Νουτσκόφσκι, Γεμενετζής, Τσικτσιρής, Μίντσεφ.
προπονητής: Βασίλης Τζαλακώστας – Σωτήρης Μαυρομάτης – Γιώργος Βλαστός


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr