background img
banner
banner

Κατεδαφίστηκε το ετοιμόρροπο που είχε κλείσει την Κωνσταντινουπόλεως

ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ – ΚΑΤΕΡΡΕΕ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Η ανάγκη κατεδάφισης του ετοιμόρροπου κτιρίου που είχε σταθεί η αφορμή να κλείσει εδώ και 22 μήνες η οδός Κωνσταντινουπόλεως, είχε αναδειχθεί πάρα πολλές φορές μέσω της «Π» εκφράζοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση κατοίκων και περαστικών.

Πλην όμως, έπρεπε να ξεπεραστούν εμπόδια που απέρρεαν από γραφειοκρατικούς και ιδιοκτησιακούς λόγους για να έρθει η στιγμή της κατεδάφισης του επικίνδυνου κτίσματος, χθες το πρωί…
Το ακίνητο που καταλάμβανε τη γωνία της προαναφερόμενης οδού με την Βαλαωρίτου, κάθετη της Αγ. Ανδρέου και κατέρρεε σιγά – σιγά στον δρόμο, ήταν βέβαιο ότι δεν θα άντεχε τις βροχές του επερχόμενου χειμώνα και ίσως μέχρι τώρα από θαύμα δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα, δεδομένου ότι κάτοικοι είχαν παραμερίσει τις προστατευτικές μπάρες και χρησιμοποιούσαν κανονικά τον δρόμο, παρά τις συστάσεις των ειδικών για το αντίθετο.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου, όλο το προηγούμενο διάστημα δρομολόγησε τις διαδικασίες και ενέταξε την κατεδάφιση του εν λόγω ακινήτου στην εργολαβία που «τρέχει» και αφορά τα ετοιμόρροπα κτίρια, απαλλάσσοντας στην ουσία και τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

΄΄Εδω και αρκετό καιρό η οδός Κωνσταντινουπόλεως στη συμβολή με την Βαλαωρίτου ήταν κλειστή λόγω επικίνδυνου κτιρίου, έως σήμερα που κατεδαφίστηκε από εργολαβία του Δήμου Αιγιαλείας υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Εφαρμόζουμε το Τεχνικό μας Πρόγραμμα προσβλέποντας στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Θα συνεχίσουμε και σε άλλα ανάλογα κτίρια για την ασφάλεια των συμπολιτών μας΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος επί Τεχνικών Θεμάτων του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος.

Οι διαδικασίες και η… τάξη στην Κωνσταντινουπόλεως

Σύμφωνα με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λεωνίδα Καράμπελα, ΄΄το ακίνητο αυτό ρυμοτομείται βάσει του Σχεδίου Πόλεως και ένα τμήμα του θα αξιοποιηθεί για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Η διαδικασία ως εδώ είχε να κάνει με το να κριθεί το κτίριο κατεδαφιστέο και να τελεσιδικήσει για να ενταχθεί στη συνέχεια στην εργολαβία του δήμου και να προχωρήσει η κατεδάφιση, όπερ και εγένετο΄΄.

Επίσης, ο κ. Καράμπελας είπε πως γενικότερα υπάρχει μία αναρχία στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και με μάντρες που έχουν βγει πιο έξω από ό,τι θα έπρεπε και πως πρέπει να μπει μία τάξη στην εν λόγω οδό που αποτελεί ένα όμορφο σημείο της πόλης.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Χριστόπουλος είχε ανακοινώσει μέσω τ   την ειδική μέριμνα που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα για τα κτίρια αυτά που «χωλαίνουν» από άποψη στατικότητας και τα οποία αποτελούν απειλή για τους περαστικούς. Η χθεσινή κατεδάφιση αποτελεί ανακούφιση για πολλούς, με τους πολίτες να αναμένουν με ενδιαφέρον τη συνέχεια…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr