background img
banner
banner

Ανησυχία για την ακύρωση όλων των ξένων γλωσσών λόγω covid-19

ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στον… αέρα τίναξε ο covid τις εξετάσεις ξένων γλωσσών με τους μαθητές των φροντιστηρίων της Αιγιάλειας να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας πως η προετοιμασία τους μπορεί να πάει χαμένη… Οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές και η ανασφάλεια, έχει κυριεύσει μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τους γονείς να έχουν επιβαρυνθεί ήδη οικονομικά την προετοιμασία και το υπουργείο να μην δίνει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Αρχικά και για τις περιπτώσεις της αγγλικής γλώσσας, αναβλήθηκαν για τις 12 Δεκεμβρίου. Όμως λόγω της ¨γραμμής¨ να διευρυνθεί το lock down, δόθηκε εκ νέου ημερομηνία. Η δεύτερη πιθανή ημέρα διεξαγωγής ακυρώθηκε και αυτή… δημιουργώντας έτσι στους μικρούς μαθητές άγχος και ανασφάλεια, βάσει της προετοιμασίας τους για τον διαγωνισμό. Αλλά και μια αναμενόμενη απογοήτευση…

Το υπουργείο ¨μεταθέτει¨ τον κόπο των παιδιών για μετά τις γιορτές

Μπορεί στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να μην… ¨πέρασε¨ η πρόταση για την παραχώρηση αιθουσών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων όπως γίνεται κάθε χρονιά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το υπουργείο ¨μεταθέτει¨ το άγχος και το διάβασμα των παιδιών λίγες βδομάδες μετά… λόγω covid-19. Όχι βεβαίως, πως υπήρχε εκτεταμένος κίνδυνος διασποράς κατά την διαδικασία, καθώς οι έφηβοι μαθητές δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και υπακοή στα υγειονομικά μέτρα περισσότερο… από τους ¨μεγάλους¨. Το αποτέλεσμα, είναι όλα τα φροντιστήρια των ξένων γλωσσών είναι στον ¨αέρα¨, τηρώντας μια ¨στάση αναμονής¨ για τις νέες ημερομηνίες που θα οριστούν, καθώς και τις ¨επιβαλλόμενες¨ συνθήκες που θα διεξαχθούν αυτές, λόγω της επιδημίας.

To protionline.gr συνομίλησε για το θέμα, με τους εκπροσώπους δύο κέντρων ξένων γλωσσών στην Αιγιάλεια, τις Χαρίκλεια Καφούσια και Ναστάσια Γκολφινοπούλου, οι οποίες εξηγούν και αναλύουν το πώς ακριβώς έχει η κατάσταση στον κλάδο βάσει των αναμενόμενων εξετάσεων για τα πτυχία.

Χάρις Καφούσια (Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας): «Δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής κάποια νέα ημερομηνία»

Ερωτώμενη η υπεύθυνη του φροντιστηρίου εκμάθησης Γερμανικών Χαρίκλεια Καφούσια, επισημαίνει για το θέμα: «Οι εξετάσεις στην γερμανική γλώσσα γίνονται σε συγκεκριμένα ινστιτούτα, στην Αθήνα και στην Πάτρα. Στην αγγλική γλώσσα, συνήθως διεξάγονται σε διάφορα ξενοδοχεία ή σε αίθουσες γυμνασίων, οι οποίες παραχωρούνται για την διεξαγωγή της διαδικασίας. Για τους δικούς μας μαθητές και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε μέχρι πριν λίγο καιρό, ως ημερομηνία διεξαγωγής ίσχυε η 21η Νοεμβρίου. Αυτή όμως ακυρώθηκε έπειτα από σχετική απόφαση, λόγω της κατάστασης με την επιδημία. Ειδοποιηθήκαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί μέσω email ότι δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής νέα ημερομηνία, καθώς και ότι όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει τελικά, μπορεί να ζητήσει να του επιστραφούν τα χρήματα. Οι μαθητές του δικού μας φροντιστηρίου, δίνουν συνήθως εξετάσεις στην Πάτρα, σε ξενοδοχείο που ορίζεται από τον φορέα ή στην Αθήνα, στα γραφεία του ιδίου του ινστιτούτου που τα διενεργεί. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και κοιτάζουμε όσο γίνεται τα παιδιά να προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο όπως πάντα».

Ναστάσια Γκολφινοπούλου (Καθηγήτρια Αγγλικών): «Κλονίζεται ο στόχος των παιδιών και χάνουν το κίνητρο»

Η καθηγήτρια κ. Γκολφινοπούλου, δηλώνει για το θέμα: «Για τους μαθητές των αγγλικών, οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές κάθε χρόνο. Αφορούν κυρίως τα πτυχία του Cambridge και αυτό του Michigan, μα και άλλα πτυχία.

Η εκτίμηση είναι πως οι μαθητές, με αυτή την “αναταραχή” που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο. Εμείς οι εκπαιδευτικοί, λίγο – πολύ ήμασταν “έτοιμοι”. Όλα τα φροντιστήρια είχαν κάνει τον προγραμματισμό, όλοι ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να ενσωματωθούμε στις νέες συνθήκες λόγω του “παρατεταμένου” ιού. Όμως για τα παιδιά, δεν είναι το ίδιο. Ο κάθε μαθητής είχε κάνει τον προγραμματισμό του στην μελέτη, είχε δώσει το βάρος και τον χρόνο του αλλιώς, είχε μπει στην διαδικασία της προετοιμασίας για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Τώρα όλα ανατρέπονται. Υπάρχει σύγχυση για το πότε και πώς θα γίνουν τελικά οι εξετάσεις και αυτό κάνει τους διαγωνιζόμενους να χάνουν… την όρεξη και την ενέργεια τους. Αυτό, είναι πολύ κακό και για τους γονείς σε οικονομικό επίπεδο. Ο κάθε γονέας έχει κάνει προγραμματισμό και έχει θέσει τις προτεραιότητές του. Τώρα με αυτές τις εξελίξεις ακόμα και αυτό αλλάζει. Δεν βλέπω ως εκπαιδευτικός ότι το πρόβλημα είναι στην ύλη ή στην ετοιμασία των επαγγελματιών. Η εκτίμηση είναι ότι την “πληρώνουν” τα παιδιά. Απογοητεύονται για την όλη διαδικασία».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr