background img
banner
banner

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου

ΘΕΛΟΥΝ… ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗ «ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

«Καζάνι που βράζει» εξακολουθεί να θυμίζει ο χώρος της υγείας με τους εργαζόμενους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό αντίξοες συνθήκες ελέω… πανδημίας, δίχως όχι μόνο να λαμβάνουν όσα δικαιούνται αλλά και χωρίς να θωρακίζεται η δημόσια υγεία. Χθες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αιγίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, γνωστοποιώντας τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί σχετικά με την πανδημία σε όλη τη χώρα. Ακόμη, στον θάνατο 10 συναδέλφων τους από covid στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, στη μνήμη τους απέτισαν φόρο τιμής κρατώντας ενός λεπτού σιγή. Ανέφεραν ακόμη πως εννέα συνάδελφοί τους είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή, ενώ χιλιάδες έχουν νοσήσει και εκατοντάδες νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού Νοσοκομείων. ΄΄Αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον υγειονομικό πόλεμο. Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο μας΄΄, τόνισαν.
Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν απολύσεις σε νοσοκομείο της Αθήνας παρότι υπάρχουν συμβάσεις εν ενεργεία καθώς και τη μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ για το 2021 και την πρόθεση ιδιωτικοποίησης δημόσιων νοσοκομείων μετατρέποντάς τα σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο κόσμος περιμένει να εξεταστεί στη βροχή και το κρύο…

Επιπλέον, εστίασαν σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου). Όπως είπαν, ασθενείς που επισκέπτονται το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα για εξέταση, παραμένουν για αρκετή ώρα εκτός του νοσοκομείου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη διαμόρφωσης χώρου υποδοχής, προτείνοντας να διαμορφωθεί μία αίθουσα αναμονής για να μην περιμένει ο κόσμος στη βροχή και το κρύο.

Όπως τονίστηκε, ΄΄πρέπει να ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του παγκόσμιου οργανισμού υγείας και των ειδικών. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι εκτάκτων. Να γίνει μισθολογική αναβάθμιση, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να δοθεί δώρο Χριστουγέννων και βέβαια να υπάρξει δωρεάν δημόσια υγεία για όλο τον κόσμο΄΄.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν ακόμη πως δεν μπορούν να πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες ότι διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση καθώς έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων. Όπως είπαν, ΄΄το προσωπικό, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την κόπωση, ανταποκρίνεται στο έπακρο στις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας΄΄.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις άδειες ειδικού σκοπού με έμφαση στους εργαζόμενους της φύλαξης και της καθαριότητας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr