background img
banner
banner

Δημ. Καλογερόπουλος: «Η καταστροφή για την περιοχή μας είναι τεράστια»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στο τεράστιο μέτωπο της πυρκαγιάς που δείχνει να επεκτείνεται τώρα και προς τα δυτικά, αφού προηγουμένως προκάλεσε τεράστια καταστροφή σε Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι. Για το μέγεθος της καταστροφής μίλησε στo protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος από το πρώτο λεπτό βρέθηκε στο σημείο, με τον δήμαρχο να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει το έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα ο δήμος μεριμνά και για τα άτομα που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις οικίες τους για λόγους ασφαλείας.

΄΄Είναι πρωτοφανής η καταστροφή για την περιοχή, έχουν καεί σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες, δάση, αλλά απ’ ό,τι πληροφορούμαι έχουμε και τραυματίες κι αυτό είναι το χειρότερο. Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε κάτι χειρότερο. Η καταστροφή για την περιοχή είναι ανυπολόγιστη, η φωτιά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις βοηθούμενη και από τις καιρικές συνθήκες και την υψηλή θερμοκρασία και τον άνεμο και το πρόβλημα φαίνεται από όλη τη διάστασή του αφού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ήρθε με ελικόπτερο προκειμένου να εποπτεύσει την κατάσταση και παρέμεινε στην περιοχή αρκετό χρονικό διάστημα ενώ εδώ είναι και όλα τα στελέχη, ο Περιφερειάρχης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και γίνεται ένας συντονισμός ο οποίος όμως έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο να διεκπεραιώσει αφού η φωτιά είναι πολυμετωπική΄΄.

Στο καράβι θα περάσουν τη νύχτα κάτοικοι των πληγέντων οικισμών

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της ζημιάς, ο δήμαρχος είπε πως δεν μπορούμε τώρα να πούμε κάτι άλλο αλλά το βέβαιο είναι ότι προκαλεί πολύ μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. Ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες του δήμου για τον δοκιμαζόμενο λαό της Δυτικής Αιγιάλειας, είπε: ΄΄Ο δήμος περιέθαλψε 150 με 200 ανθρώπους από τα σπίτια που έχουν εκκενωθεί από Ζήρια, Καμάρες και Λόγγο, όπως γνωρίζετε τα ξενοδοχεία και οι κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν. Κάνουμε μία προσπάθεια γι’ αυτούς να διανείμουν στο καράβι στο λιμάνι γιατί δεν βρίσκουμε ξενοδοχεία. Έχουμε ανοίξει τους χώρους στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο, το ΚΑΠΗ και το πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr