background img
banner
banner

Με πιο ευνοϊκούς όρους φέτος η Μαθητεία!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ – ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» – ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Με ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις τόσο για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ συμμετέχοντες στο πρόγραμμα όσο και για τις επιχειρήσεις της Αιγιάλειας, ξεκινά φέτος η υλοποίηση του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» που έληξε άδοξα πέρυσι στα τέλη Φεβρουαρίου, εξαιτίας των μέτρων κατά του covid-19. Φέτος η μαθητεία εξασφαλίζει περισσότερες αμοιβές στους συμμετέχοντες αλλά και μείωση της εισφοράς του εργοδότη, παρέχοντας τεράστιες δυνατότητες και ωφελώντας σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία! Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ να εργαστούν μαθητευόμενοι εφαρμόζοντας στην πράξη όσα είχαν διδαχθεί κατά τη φοίτησή τους στο σχολείο. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευκαιρία και για τις επιχειρήσεις της Αιγιάλειας ώστε να εντάξουν στις τάξεις τους προσωπικό εκπαιδευμένο πάνω στο αντικείμενό τους, με ελάχιστες υποχρεώσεις.

Κάλεσμα από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου – Ως τις 15 Σεπτεμβρίου η δέσμευση θέσεων

΄΄Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου εφαρμόζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα, καλώντας επιχειρήσεις της περιοχής να λάβουν ενεργά μέρος αλλά και απόφοιτους να συμμετάσχουν. Έχουμε καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου ώστε να γίνει η δέσμευση θέσεων εργασίας και μαθητών. Απευθύνουμε πρόσκληση προς όλα τα παιδιά που έχουν αποφοιτήσει από το ΕΠΑΛ ανεξαρτήτου έτους και ειδικότητας, να συμμετάσχουν αλλά και εργοδότες της περιοχής μας΄΄, επισημαίνει στo protionline.gr η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του σχολείου, Βασιλική Μεγαρίτη, τονίζοντας πως ΄΄ο θεσμός λειτουργεί ευεργετικά αφενός για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. ώστε να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, εισάγοντάς τους στην ουσία στην αγορά εργασίας και αφετέρου για τις επιχειρήσεις που… μετρούν κενά στο προσωπικό τους και αδυνατούν, λόγω των οικονομικών συνθηκών, να προσλάβουν άτομα΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, ΄΄το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες, ωστόσο έχει υπάρξει πρόβλεψη για παράταση μέχρι 11 μήνες σε περίπτωση lockdown. Τα παιδιά θα πηγαίνουν στους χώρους εργασίας 4 ημέρες την εβδομάδα και μία ημέρα στα εργαστήρια του σχολείου. Η υποχρέωση του εργοδότη, μαζί με την ημερήσια αποζημίωση, είναι 76,88 ευρώ μηνιαίως για κάθε μαθητευόμενο, ενώ πέρυσι ήταν πάνω από 100 ευρώ. Το συνολικό ποσό αυτούς τους εννέα μήνες που θα λάβει από το πρόγραμμα ο κάθε μαθητευόμενος είναι 4.300 ευρώ΄΄.

Δέκα άτομα θα «απορροφήσει» ο δήμος Αιγιαλείας

Η κ. Μεγαρίτη αναφέρεται και στο γεγονός ότι φέτος ο δήμος έχει τη διάθεση να προσφέρει δέκα θέσεις μαθητείας για πρώτη φορά σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του, κάτι που εξαγγέλθηκε και στην συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας. ΄΄Μιλήσαμε με τον δήμαρχο, με την αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ, θα έχουμε συνεργασία και με τον αντιδήμαρχο Παιδείας για να δούμε πώς θα γίνει η κατανομή των ειδικοτήτων΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι από το πρόγραμμα καλύπτονται όλοι οι τομείς και όλες οι ειδικότητες του ΕΠΑΛ. ΄΄Ευχαριστούμε όλους τους ιδιώτες που στηρίζουν την προσπάθεια και που συνεργάστηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια για την επίτευξή του΄΄, κατέληξε η εκπαιδευτικός, αναμένοντας νέο ενδιαφέρον.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr