background img
banner
banner

Το δίλημμα της αλεπούς…

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΜΑ

Τη σωστή λύση επέλεξε ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος στην περιοχή εντός του οποίου βρήκε ένα μωρό αλεπούς και δεν ήξερε τι να το κάνει. Απευθύνθηκε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» απ’ όπου του έδωσαν κατευθύνσεις για να το μεταφέρει σε κτηνιατρείο της Πάτρας με αποτέλεσμα, το φοβισμένο ζώο να καταλήξει στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής…

Όπως έγινε γνωστό από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, πρόκειται για τον Γιώργο Ιωαννίδη που βρήκε το αλεπουδάκι και ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά υπεύθυνα και άμεσα. ΄΄Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθει ποια είναι η διαδικασία αφού πρόκειται για ζώο και στη συνέχεια μετέφερε ο ίδιος το μικρούλη στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να αναλάβει η ΑΝΙΜΑ που αναλαμβάνει τα περιστατικά άγριας ζωής. Το μπράβο είναι λίγο για τον κ. Ιωαννίδη ο οποίος όχι μόνο δεν αδιαφόρησε άλλα έλαβε δράση ο ίδιος. Κι ο προβληματισμός βαρύς, όταν μάθαμε για τις αντιδράσεις πολλών που το έμαθαν και του είπαν πως έπρεπε να το σκοτώσει, να το πνίξει και σίγουρα όχι να το τρέξει και στο γιατρό΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Τονίζονται επίσης τα εξής: ΄΄Υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα στο να μην αγαπάς στα ζώα και το να μη σέβεσαι τη ζωή. Δεν μπορεί να είμαστε όλοι φιλόζωοι, όμως το να σκέφτεται ανθρώπινος νους μόνο τον αφανισμό είναι πλέον κτηνωδία. Η παροχή βοήθειας και προστασίας σε ένα πλάσμα ανυπεράσπιστο είναι θεμελιώδης πράξη ανθρωπιάς. Κι όσο αυτό δεν είναι αντιληπτό, τόσο ο πολιτισμός θα τραντάζεται΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr