background img
banner
banner

Έρχεται η… ανακύκλωση ρούχων!

ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ανεβάζει ρυθμούς η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, ενισχύοντας με κάθε τρόπο την ιδέα της ανακύκλωσης που φαίνεται πως αρχίζει να εδραιώνεται στη συνείδηση των δημοτών. Παράλληλα, με την ανακύκλωση των γνωστών υλικών, προχωρά και στην περισυλλογή ρούχων και υποδημάτων, απαλλάσσοντας έτσι από έναν μεγάλο όγκο τις ποσότητες που καταλήγουν στους ΧΑΔΑ.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ΄΄μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένουμε τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης, αυτά δηλαδή που αφορούν τα νέα προγράμματα, τα οποία είναι σε άλλους ρυθμούς από την περσινή χρονιά. Τις πρώτες εκτιμήσεις για το πρότζεκτ αυτό θα τις έχουμε εκείνες τις μέρες, ωστόσο οι ενδείξεις είναι θετικές. Έχει ξεκινήσει επίσης, η διαδικασία της συλλογής ρούχων και παπουτσιών και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο ρουχισμός πλέον, δεν θα καταλήγει στα σκουπίδια. Ειδικός μηχανικός θα περισυλλέγει ρούχα και παπούτσια μέσω ιδιωτικής εταιρείας που ανήκει στο δίκτυο, τα οποία θα διατίθενται για ανακύκλωση. Τα είδη αυτά θα συγκεντρώνονται σε τρία επιλεγμένα σημεία και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να τα εναποθέτει εκεί, προκειμένου να μην καταλήγουν για ταφή στις χωματερές. Για την ώρα βρισκόμαστε σε φάση να προχωρήσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να εφαρμοστεί άμεσα΄΄. Επιπλέον, από τον δήμο μέσα στον Μάρτιο, αναμένεται να ξεκινήσει και νέα καμπάνια για την καθαριότητα.

΄΄Ούτε ένας κάδος άπλυτος΄΄

Μία άλλη παρέμβαση έχει να κάνει με τον νέο «γύρο» πλυσίματος των κάδων που θα είναι επαναλαμβανόμενος. ΄΄ Το σχέδιο είναι να μην μείνει ούτε ένας κάδος άπλυτος σε όλη την Αιγιάλεια. Και θα το πετύχουμε. Μάλιστα θα υπάρχει επάνω σε κάθε κάδο, αυτοκόλλητο που θα γράφει την ημερομηνία που θα γίνει η παρέμβαση και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι απολύτως βιολογικά και ελεγμένα΄΄, επισήμανε ο κ. Καραΐσκος.

Η συνεργασία με τα σχολεία

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του δήμου με Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σχολεία σχετικά με τη μεταφορά των πλαστικών πωμάτων που είχαν συγκεντρωθεί και τα οποία θα δοθούν ανταποδοτικά προς όφελος ειδικών σχολείων. ΄΄Η διαδικασία της κοινής μας δράσης με τα καπάκια ήταν απόλυτα επιτυχημένη και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο της αλλαγής που συντελείται. Οι σχολικές μονάδες συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας και οι εκπαιδευτικοί μας βοήθησαν πολύ σε αυτό το κομμάτι΄΄, σημειώνει.

Προσλήψεις το επόμενο «βήμα»

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κάνει γνωστό πως ΄΄το επόμενο «βήμα» θα είναι να προχωρήσει η κάλυψη νέων θέσεων εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε ο δήμος να αποκτήσει δυναμικό που θα του χρειαστεί σε όλες τις νέες παρεμβάσεις΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr