background img
banner
banner

Βελτίωση πρόσβασης σε περιοχές με γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 500.000 ΕΥΡΩ ΑΞΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020», για τη βελτίωση πρόσβασης σε περιοχές με γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, καταθέτει ο δήμος Αιγιαλείας, αξιώνοντας χρηματοδότηση 500.000 ευρώ.

Σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, εξουσιοδοτώντας τον δήμαρχο για την υπογραφή της προτεινόμενης πράξης.
Πρόκειται για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, στο πλαίσιο της οποίας ο δήμος Αιγιαλείας έχει εκπονήσει μελέτη με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Μέτρου είναι 43.000.000 € και η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας σε υφιστάμενες οδούς πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του δήμου Αιγιαλείας.
Στις χρηματοδοτούμενες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται κι αυτές για αρχαιολογικές εργασίες και αποκατάσταση – μεταφορά δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας κλπ.)

Τσιμεντοστρώσεις ή ασφαλτοστρώσεις

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει να κάνει με τη βελτίωση υφιστάμενης οδού πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες προβλέπεται υποχρεωτικά τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση.

Τα σχετικά έργα υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, δεν αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης, δεν αφορούν δρόμους που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου (δημοτική, διαδημοτική οδοποιία κ.ά.), προβλέπονται στο σχετικό δημοτικό σχεδιασμό κ.λπ.
Το πρόγραμμα είχε καταληκτική ημερομηνία για υποβολή της πρότασης, την 28η Φεβρουαρίου, πήρε ωστόσο παράταση ως τις 18 Μαρτίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr