background img
banner
banner

“Φάτε” τώρα νομιμότητα Αιγιώτες

Πλατεία Αγίας Λαύρας… το γεφύρι της Άρτας και οι επίδοξοι μνηστήρες της Αιγιάλειας!

-Του Ηλία Ασπρούκου – Περιβαλλοντολόγου-

Το θερμόμετρο έγραφε 18ο C και εγώ αμέριμνος , λες και δεν ήξερα που πάω κατέβηκα στην πλατεία Αγίας Λαύρας… Τι το ήθελα;
Δεν ήξερα ότι βρίσκομαι στο αγαπημένο μου Αίγιο, γιατί -αν με ρωτάτε- το Αίγιο ήταν και παραμένει η πόλη της καρδιάς μου όπου και να πάω ό,τι και να κάνω. Στο θέμα μας .. Αχ!!! Η πλατεία Αγίας Λαύρας θύμιζε μια τεράστια τάφρο.. θόρυβος παντού.

Στάθηκα για λίγο απέναντι και χάζευα άναυδος το αποτροπιαστικό τοπίο. Σαν η πλατεία να βομβαρδίστηκε.. Φυσικά και βομβαρδίστηκε από αδιαφορία και προχειροδουλειά. Η όλη διαδικασία μου θυμίζει το γεφύρι της Άρτας ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Μια δουλειά που κλείνει σχεδόν τρία χρόνια και θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει, είναι ακόμα στην αρχή. Και τι αρχή; Αποκαρδιωτική!

Σα να μην έφθανε η πλατεία αναμόχλευσαν και την Μητροπόλεως. Βρε παιδιά αμάν πιά! Κάθε Δημοτική Αρχή που βγαίνει, παίζει με τα νεύρα του κόσμου του Αιγίου θέλοντας να αφήσει το δικό της στίγμα. Αλήθεια κανείς δεν σκέφθηκε ότι το Αίγιο και η Αιγιάλεια θέλει έργα ουσίας και όχι βιτρίνας; Επιτέλους φτιάξτε μια όμορφη λειτουργική πόλη στην οποία θα χαίρονται να ζουν οι κάτοικοι και να απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Κατά τα άλλα οψώνια της αδιαφορίας, καταστροφή! Πρωταγωνίστρια η απλή αναλογική, όπου η μπαχαλοποίηση της πόλης αναπόφευκτη. Αφού οι ανίερες συμμαχίες από τη μία και η έλλειψη γνώσης από την άλλη μας οδηγούν στο τέλμα.

Για να επιτευχθεί η απλή αναλογική απαιτούνται παίκτες σοβαροί που αγαπούν πραγματικά αυτή την πόλη και όχι τυχοδιώκτες και αδίστακτοι κυνηγοί που τουφεκάνε στον αέρα τα χίλια ευρώ. Για να κάνω και μία εξομολόγηση- αξιολόγηση από τους σημερινούς υποψήφιους πιστεύω ότι ο νυν Δήμαρχος υπερέχει καταφανώς σε εξυπνάδα και ικανότητα όλων των άλλων μερικοί δε μου θυμίζουν τις κουτσομπόλες που βλέπαμε στις ταινίες της αξέχαστης Γεωργίας Βασιλειάδου. Υπάρχουν τέλος και αυτοί που έπρεπε να ντρέπονται μόνο και μόνο που κάνουν την σκέψη να μπουν στον κόπο μιας αίτησης συμμετοχής τους. Αυτούς αν τους ρωτήσει κανείς ψηφοφόρος πως χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους: Ψευταρά, αδιάφορο, ανίκανο, ξέρετε τι θα σας απαντούσαν;<< Δύσκολα, όλα σωστά μου φαίνονται..>>Τώρα στις παρανομίες και τις πονηριές ποιος έρχεται πρώτος δεν μπορώ να απαντήσω γιατί βλέπω τα δρώμενα από μακριά. Εσείς όμως μπορείτε να απαντήσετε με την ψήφο σας που είναι πολύ κοντά, αποφεύγοντας τα φαντάσματα….

Πριν λίγες μέρες σε μια συζήτηση άκουσα για όλους αυτούς που προαλείφονται να κατέβουν υποψήφιοι Δήμαρχοι το 2023. Λέτε η παραίτηση του Αντιδημάρχου οικονομικών πριν από λίγους μήνες να σχετίζεται με την φιλία που τον συνδέει με έναν από αυτούς; Η ιστορία θα το δείξει… Πάντως ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος σε κοντινούς του φίλους αιτιολογεί την ενέργεια του αυτή στο γεγονός ότι δεχόταν πιέσεις να κάνει πράγματα στα θέματα της οικονομίας, που κατά την άποψή του, δεν μπορούσαν να γίνουν. Η ουσία είναι πως μερικοί άνθρωποι κολλάνε πάνω σε μία καρέκλα, ερωτεύονται την εξουσία και το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην χάσουν τα οφίτσια και αυτό δεν αφορά τον κύριο Καλαμίδα.

Και όπως είχα προβλέψει σε προηγούμενο άρθρο μου η πλατεία θα τελειώσει κοντά σε έξι χρόνια. Η Περιφέρεια έκανε δεκτές τις ενστάσεις των Αιγιαλέων που οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο την ολοκλήρωση του έργου με διπλάσιο σχεδόν κόστος. Την διαφορά ποιος θα την πληρώσει; ΟΙ εφευρέτες των ενστάσεων;

Τώρα που γράφω αυτά σκέπτομαι ποιος θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα το έργο, η εταιρία του Κόκκαλη ή ο αγύρευτος εργολάβος που τον γνωρίζουμε και από άλλες κατασκευαστικές επιδόσεις του.

Από την άλλη η Περιφέρεια δικαίωσε τους πέντε. Εγώ λέω αυτοί που εφαρμόζουν σχολαστικά τον Νόμο αγνοώντας το πρέπον για μια πόλη και τους κατοίκους της είναι εχθροί της προόδου και της ευημερίας αυτής της πόλης. Και πως μεταφράζεται αλήθεια η αποδοχή των ενστάσεων αγαπητέ Αιγιώτη από την Περιφέρεια; Η απάντηση γεννά παραφροσύνη. Η ολοκλήρωση της πλατείας θα πάρει πέντε -έξι χρόνια και η πόλη θα υποφέρει. Τα <<παλικάρια>> κρύφτηκαν πίσω από την νομιμότητα την οποία μπορούσαν κάλλιστα να παρακάμψουν λόγω της ιδιομορφίας που υπήρχε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει δικαστής που θα καταδικάσει μία πόλη και την κεντρική πλατεία της όπου οι γύφτοι θα βαράνε τα νταούλια για έξι χρόνια και παράλληλα οι Αιγιώτες θα έδιναν συγχαρητήρια στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης για το θάρρος τους και το πραγματικό ενδιαφέρον τους για την πόλη.

Αχ κατακαημένη Αιγιάλεια τι σου έμελλε να πάθεις;

Κάποιος ή κάποιοι, που τα θαλασσώσανε στην κεντρική πολιτική σκηνή , θέλουν να πιάσουν στασίδι στον Δήμο να μας <<σώσουν>> τρομάρα τους και τρομάρα μας μαζί! Αντί να δώσουν τόπο στο άφθαρτο παρουσιάζονται ως σωτήρες,αλλάξανε κοστούμι, μα ο τρόπος σκέψης παραμένει…

Για να αλλάξει η ζωή, χρειάζονται νέες ιδέες, καινοτόμες απόψεις και κυρίως όσοι ασχολούνται με τα κοινά να μάθουν πως τα μυαλά όπως και τα αλεξίπτωτα λειτουργούν μόνο όταν είναι ανοικτά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr