background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: “Χρυσός” με νέο ρεκόρ ο Ανδρέας Γεωργίου του Αθηνόδωρου

ΣΤΑ 3.000Μ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ανδρέας Γεωργίου του Αθηνόδωρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες στα 3000μ, με φόντο την παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα γίνει στη Νορμανδία το Μάιο. Με επίδοση 8.55.65, που είναι πάλι δικό του μέσα σε λίγες ημέρες, νέο ρεκόρ συλλόγου, κέρδισε το δεύτερο φετινό χρυσό πανελλήνιο μετάλλιο και ετοιμάζεται πλέον για διεθνείς συναντήσεις.

Εξαιρετικός ήταν στον ίδιο αγώνα και ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος που συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ με επίδοση 9.31.41 ενώ μεγάλη εμπειρία σε πανελλήνια πρωταθλήματα κέρδισαν οι αθλήτριες του συλλόγου των εμποδίων Μαρίνα Λαμπίρη και Παναγιώτα Μεντζελοπούλου , που μπορεί να μη βρέθηκαν σε καλή μέρα, ωστόσο το ταλέντο τους είναι γνήσιο και δε θα αργήσουν να φτάσουν πολύ ψηλά. Στο 1.89 έμεινε ο Γιάννης Βαρβίας που δεν μπόρεσε να περάσει το 1.92 και έτσι δε στάθηκε τυχερός να ανέβει στο Βάθρο των νικητών. Το πρόσημο συμπερασματικά της παρουσίας όλων των παιδιών ήταν σίγουρα θετικό και το μέλλον αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.

500 μαθητές – αθλητές από Ελλάδα και Κύπρο

Οι αγώνες διεξήχθησαν 13 και 14 Απριλίου για πρώτη φορά στoν Bόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και συμμετοχές των μαθητών/τριών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου σχολικού έτους 2021-2022. Έλαβαν μέρος περίπου 500 μαθητές από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι έχουν ήδη αγωνιστεί και προκριθεί σε επίπεδο Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά την Α’ Φάση και εν συνεχεία σε επίπεδο Περιφέρειας κατά τη Β΄ Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων. Η επίδοση των αθλητών σε αυτή την Γ’ Φάση των Πανελλήνιων Αγώνων αποτέλεσε κριτήριο για τη συμμετοχή των νικητών στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα διεξαχθεί από τις 14/5/22 έως και τις 22/5/2022 στη Νορμανδία της Βόρειας Γαλλίας. Όλα τα αγωνίσματα έγιναν στο κεντρικό γήπεδο με τις ρίψεις μόνο να φιλοξενούνται στο βοηθητικό.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σημείωσε: “Για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια διοργάνωση στην πόλη μας και βέβαια στο Πανθεσσαλικό και γύρω μας όλα γέμισαν ζωή. Ζωντάνια. Και αυτός ήταν ο σκοπός μας και ως Δημοτική Αρχή δικαιωνόμαστε που κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και φέραμε στην κυριότητα του Δήμου το Στάδιο, για να το χρησιμοποιήσουμε για τέτοιες δραστηριότητες, για τα παιδιά, για τη νεολαία, για τον αθλητισμό”.

Να σημειωθεί, ότι λόγω της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων δεν πραγματοποιήθηκαν και φέτος επέστρεψαν κανονικά με πολλές συμμετοχές και σπουδαίες επιδόσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr