background img
banner
banner

Ούριος… άνεμος για πλατεία

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ- «ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ» ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ανάταση ηθικού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο του Αιγίου. Από τη μία η… διαφαινόμενη άνοιξη και η πασχαλινή αγορά που βγάζει κόσμο στα καταστήματα, από την άλλη η αισθητή διαμόρφωση της πλατείας Αγίας Λαύρας, δίνουν την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει προς το θετικό στην πόλη.

Το ιστορικό κέντρο αρχίζει να αποκτά «ζωή» και η πληροφορία ότι άμεσα μπορεί να παραδοθεί η κεντρική πλατεία, μόνο ουτοπική δεν θα είναι.
Η πλακόστρωση στο κέντρο της πλατείας είναι μία πραγματικότητα όπως επίσης και η διαμόρφωση των λεκανών. Αυτές τις μέρες θα τοποθετηθούν προσωρινά τραπεζοκαθίσματα ώστε να δουλέψουν τα καταστήματα τη Μ. Εβδομάδα.

Τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για τις ημέρες του Πάσχα

Εμφανώς ικανοποιημένος είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος ο οποίος, σημειωτέον βρίσκεται διαρκώς στο πεδίο των έργων, κάτι μάλιστα που του στέρησε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στο προσκύνημα, παρότι το επιθυμούσε. Το πρωί της Παρασκευής, το protionline.gr τον συνάντησε στην πλατεία επί το έργον και παρότι δεν θέλησε να κάνει εκτίμηση για το πότε θα παραδοθεί προς χρήση στους δημότες η πλατεία, σημείωσε: ΄΄Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα, πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους για την παράδοση.

Προχωρά η πλακόστρωση στο κέντρο της πλατείας, έπεσαν τα χώματα στα σημεία που είναι έτοιμα για φύτευση κάτι που θα γίνει ίσως και τη Μ. Δευτέρα (σήμερα). Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποδοθεί έστω και προσωρινά ο χώρος στα καταστήματα για τις γιορτές του Πάσχα. Σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες καθαρίσαμε δεξιά κι αριστερά ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα ενώ θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας΄΄.

Οι υπολειπόμενες εργασίες – Θέμα ημερών η παράδοση

Ως προς τις εργασίες που υπολείπονται, ο αντιδήμαρχος είπε πως αφορούν τις εγκαταστάσεις με τον φωτισμό της πλατείας όπως τα φώτα και η τσιμεντοκονία στις πισίνες. Μάλιστα, ανέφερε πως μέσα στη Μ. Εβδομάδα θα γίνει σχετική παρέμβαση στις πισίνες πριν γίνει η τελική στρώση του χρώματος.

Επιπλέον, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως ήδη ο εργολάβος έχει ζητήσει την άδεια του δήμου να ξεκινήσει άμεσα και τις εργασίες στην Τρίγωνη Πλατεία ωστόσο κάτι τέτοιο για την ώρα δεν θα γίνει ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση τις ημέρες του Πάσχα. Αμέσως μετά όμως, όπως φαίνεται θα ξεκινήσει και το δεύτερο μέρος του έργου που αφορά τη διαμόρφωση της πλατείας Βάλφουρ και των περιμετρικών αυτής οδών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr