background img
banner
banner

Παράταση τεσσάρων μηνών στην παράδοση του «νέου» Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ

Μία ακόμη παράταση, την τρίτη κατά σειρά, ως προς τη συνολική προθεσμία περαίωσης, ψήφισε στην προχθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, σε ό,τι αφορά την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Αιγίου. Μολονότι το έργο έβαινε προς το τέλος του, προέκυψε η αναγκαιότητα συμπληρωματικών εργασιών, η έγκριση των οποίων αποδείχθηκε χρονοβόρα.

Όπως εξήγησε στο σώμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄προέκυψαν καινούριες εργασίες μηχανολογικής φύσεως. Ο ΑΠΕ συντάχθηκε 22/9/22, εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο στις 26/10/22 και η Διαχειριστική Προγραμμάτων ενέκρινε στις 21/2/23 την απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου. Είναι συγκεκριμένες οι καθυστερήσεις που υπήρξαν και γι’ αυτό δόθηκε η παράταση των 120 ημερών από την Τεχνική Υπηρεσία΄΄.

«Η εταιρεία έπρεπε… χθες να έχει παραδώσει το έργο»

Στην παράταση που προτάθηκε αντέδρασε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, σημειώνοντας: “Οι παρατάσεις στα δημόσια έργα είναι μία παθογένεια της χώρας μας κι ενώ ένα έργο έχει μία σύμβαση για παράδοση σε ένα χρόνο, διπλασιάζεται ο χρόνος παράδοσης. Εν προκειμένω, έχουμε ψηφίσει ήδη μία εξάμηνη παράταση στην κατασκευάστρια εταιρεία για το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και διαβάζουμε στην εισήγηση ότι μετά από αυτό το εξάμηνο, βρέθηκαν εργασίες που δεν είχαν προβλεφθεί και πρέπει να γίνουν. Αυτό είναι ένα ασαφές επιχείρημα, δεν λέει καν για τι εργασίες πρόκειται. Ο νόμος προβλέπει μεν παρατάσεις αλλά εγώ πιστεύω ότι γίνεται κατάχρηση του νόμου, τα έργα καθυστερούν και κατά τη γνώμη μας έπρεπε η εταιρεία… χθες να έχει παραδώσει το έργο. Παραταύτα, η Τεχνική Υπηρεσία εγκρίνει τέσσερις μήνες ακόμη. Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας εισηγείται τετράμηνη παράταση χωρίς την υπαιτιότητα του αναδόχου, δηλαδή ο δήμος φορτώνεται την υπαιτιότητα. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον υπογράφοντα την εισήγηση΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Αν συνεχίσουμε να δίνουμε παρατάσεις θα έρθει η Υπηρεσία να δώσει κι άλλες παρατάσεις. Πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των εργασιών στα δημόσια έργα. Ο λόγος που δεν ψηφίζουμε είναι γιατί έπρεπε να έχει τελειώσει όχι γιατί δεν θέλουμε να γίνει΄΄.

Είχε ζητήσει παράταση οκτώ μηνών

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, εξήγησε ότι ΄΄το θέμα είχε εισαχθεί στο Συμβούλιο στις 15/3/22 και ψηφίστηκε ομόφωνα εγκρίνοντας τον πρώτο ανακεφαλαιωτικό πίνακα των εργασιών. Δηλαδή διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες και έγιναν αποδεκτές ομόφωνα τον προηγούμενο μήνα. Η εταιρεία ζήτησε παράταση οκτώ μηνών μέχρι τις 6/10/2023 και η Υπηρεσία εγκρίνει παράταση τεσσάρων μηνών μέχρι τις 8/6/23. Είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας, πρέπει να ψηφιστεί΄΄.

Σημειώνεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 1.967.866,44 ευρώ και υλοποιείται από τον δήμο Αιγιάλειας με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Το σώμα στην προχθεσινή συνεδρίασή του, ενέκρινε την παράταση διάρκειας 120 ημερών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr