background img
banner
banner

Προς… αλλαγή στέγης οι εργαζόμενοι συνεργείων του δήμου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ – ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζόμενων και του Σωματείου Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών του δήμου Αιγιαλείας, δρομολογείται προς επίλυση, με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα που προκάλεσε τον τραυματισμό εργαζόμενου. Πρόκειται για τη μεταφορά της έδρας των εργαζόμενων των τεχνικών συνεργείων, από την παλαιά αποθήκη της παραλίας σε άλλο σημείο, δεδομένου ότι το υπάρχον κτίριο όχι μόνο δεν ενδείκνυται αλλά έχει θεωρηθεί και επικίνδυνη η συνύπαρξη οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού στον ίδιο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου, στον χώρο της αποθήκης του δήμου στην παραλία, προκλήθηκε ατύχημα εις βάρος συμβασιούχου του ΟΑΕΔ ο οποίος νοσηλεύτηκε με πολλαπλά κατάγματα, καθώς παρασύρθηκε από όχημα που βρισκόταν εντός του κτιρίου. Σήμερα έχει πάρει εξιτήριο ωστόσο η υγεία του δεν έχει αποκατασταθεί. Το γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σωματείου που ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχε θέσει, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς είτε των οχημάτων, είτε των εργαζομένων, θεωρώντας αδύνατον και άκρως επικίνδυνο να βρίσκονται τόσες ώρες κάτω από την ίδια στέγη.

Τέθηκε θέμα επικινδυνότητας

Ωστόσο, το ατύχημα έφερε στην επιφάνεια γενικότερα τις αδυναμίες του εν λόγω κτιρίου που είναι πολύ παλιό, μη συντηρημένο και επανειλημμένως έχει τεθεί θέμα στατικότητας. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία με εισήγησή της προς το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου έκανε λόγο για επικίνδυνο κτίριο, προτείνοντας μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση του προσωπικού συνεργείων του δήμου.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων του δήμου, Μαρία Κοντεσοπούλου, ΄΄το τελευταίο εικοσαήμερο, μετά το ατύχημα, απ’ όσο γνωρίζουμε το θέμα μεταφοράς δρομολογήθηκε και ελήφθη σχετική απόφαση από την Κοινότητα Αιγίου για να μεταφερθούν σε άλλο σημείο οι εργαζόμενοι και να παραμείνουν τα οχήματα στον συγκεκριμένο χώρο. Μένει όλο αυτό να γίνει πράξη καθώς για την ώρα αυτοκίνητα και άνθρωποι είναι κάτω από την ίδια στέγη με τους κινδύνους να παραμένουν΄΄.

Προτάθηκε η πρώην Χαρτοποιία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, είπε στo protionline.gr: ΄΄Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας, την περασμένη εβδομάδα. Υπήρξαν εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και του Σωματείου Εργατοτεχνιτών που ζητούσαν την μεταφορά των εργαζόμενων.
Συζητήσαμε το θέμα και αποφασίσαμε πως πρέπει να γίνει η μεταφορά. Μάλιστα, για να μην επιβαρυνθεί ο δήμος με μίσθωση άλλου χώρου, σκεφτήκαμε και προτείναμε να αξιοποιηθεί η Χαρτοποιία που έχει τόσους ανεκμετάλλευτους χώρους΄΄.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας ήταν κατά πλειοψηφία, αφού ο κ. Τρίψας ψήφισε να φύγει το προσωπικό αλλά να μην μεταστεγαστεί στη Χαρτοποιία ενώ οι κ. Γιδάς και Μεσσήνης ψήφισαν λευκό.

Όπως και να έχει, την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, την ώρα που η ανάγκη μεταστέγασης των εργαζόμενων σε χώρο με καλύτερες συνθήκες και προπάντων με μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι αποδεκτή από όλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr