background img
banner
banner

Ξεχώρισαν οι αθλητές της ΑΛΜΑ Αιγίου στην ανάβαση Ριτσώνας

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) διοργάνωσε την Ανάβαση Ριτσώνας το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου, την πέμπτη πρωταθληματική ανάβαση της χρονιάς. Η διαδρομή παραμένει ίδια, μήκους 3100 μέτρων, ενώ στο πλευρό των οργανωτών ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων, και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), που στηρίζουν έμπρακτα κάθε χρόνο το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. . Η αγαπημένη ανάβαση οδηγών και θεατών επέστρεψε σε καλοκαιρινό μήνα και συγκέντρωσε πληθώρα συμμετοχών. Φυσικά παρόντες ήταν αθλητές και της ΑΛΜΑ Αιγίου, όπως σε όλους τους μεγάλους αγώνες, οι οποίοι έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Ο Νίκος Λύρος ήταν πρώτος στην κατηγορία A5 έως 1400cc, ο Σταύρος Χατούπης 2ος στη Γενική Ε και 1ος στην Ε10, 3ος ο Κίμωνας Θέος στη Ν2, 3ος στη Γενική Ε και 1ος στην κλάση Ε11 ο πρόεδρος της ΑΛΜΑ Χαράλαμπος Μπουροθανασόπουλος. Παρά τη βροχή που έπεφτε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Ανάβαση Ριτσώνας 2023 ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και πολλές καθυστερήσεις. Ειδικά το πρώτο σκέλος έγινε υπό βροχή αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες στη συνέχεια και ο αγώνας αποτέλεσε ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα πληρώματα.

Οι τρεις μεγάλοι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πιτ Παρθένης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη Formula Saloon. Ο Πατρινός οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo IX ανέβηκε ταχύτερα τα συνολικά 6200 μέτρα της Ανάβασης και κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή έπειτα και από το δεύτερο σκέλος, πετυχαίνοντας μια δίκαιη νίκη στη Ριτσώνα, τόσο στη Formula Saloon, όσο και στην FSA. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάριος Ηλιόπουλος οδηγώντας ένα Ford Fiesta. Ο πολυπρωταθλητής της κατηγορίας έχασε αρκετό χρόνο στο πρώτο πέρασμα και παρά το γεγονός πως στην επανάληψη πέτυχε την καλύτερη επίδοση της ημέρας, αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Κακαλέτρης με Opel Astra G CC σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του, κερδίζοντας την FST2.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 1-2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το ράλι Φθιώτιδος με επίκεντρο τη Λαμία. Σάββατο 1η Ιουλίου θα γίνει το ασφάλτινο και την Κυριακή 2 του μήνα ο πρωταθληματικός αγώνας χώματος. Στον αγώνα, που διοργανώνει η Α.Λ.Α. Λαμίας, θα τρέξει ο γραμματέας της ΑΛΜΑ Αιγίου Νίκος Σωτηρόπουλος με συνοδηγό τον Ευάγγελο Μόκα με Nissan Micra k11της κατηγορίας c6 1300cc.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr