background img
banner
banner

Η Κοινωνική Προστασία του δήμου στο… σπίτι όλων των δημοτών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στο νέο κτίριο της οδού Ελίκης λειτουργεί από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας και το Κέντρο Κοινότητας, ενώ στον χώρο στεγάζεται και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και των δημοτών οδήγησαν στη μεταστέγαση των υπηρεσιών με μεγαλύτερο χώρο, ο οποίος πλέον τίθεται στη διάθεση όλων όσοι δικαιούνται της στήριξης και των προγραμμάτων του δήμου Αιγιαλείας.

Η μετακόμιση ξεκίνησε την Τρίτη 11 του μήνα, όπου οι εργαζόμενοι μετέφεραν το απαραίτητο υλικό και τον εν γένει εξοπλισμό. Επίσης, μεταφέρθηκαν ογκώδη αντικείμενα και μηχανήματα που μέχρι πρότινος ήταν στο υπόγειο του πρώην κτιρίου, τα οποία διατηρούνταν εκεί λόγω της πολύ μικρής χωρητικότητας του οργανικού χώρου της Πρόνοιας στην Οδό Αράτου.

Πρόσβαση σε όλους

Οι υπηρεσίες, στεγάζονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο του νέου κτιρίου, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλες οι παρεμβάσεις ανακατασκευής, οι ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και ελαιοχρωματουργικές εργασίες. Στον χώρο, ανάμεσα στα διάφορα γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών, υπάρχει και το γραφείο της αντιδημαρχίας ενώ έχουν προβλεφθεί όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για τις όποιες ανάγκες απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του κοινού. Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει το οίκημα, ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εντός των ημερών καταφθάνουν τα «κιτ»

Ταυτόχρονα, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν παραδοθεί από την αντιδημαρχία τα δέκα ειδικά «κιτ» που έχουν ήδη μεταφερθεί με κοντέινερ από μεγάλη εταιρεία φαρμακευτικών υλικών της Αττικής στην περιοχή. Τα σωτήρια κουτιά, όπως ανέφερε στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, θα μοιραστούν στις δέκα πιο απομακρυσμένες περιοχές ορεινές ή ημιορεινές και πρόκειται για ένα εξελιγμένο πακέτο διάσωσης και φαρμακευτικού υλικού το οποίο θα χαριστεί στις κοινότητες για δική τους χρήση. Το κόστος κάθε ειδικού κουτιού ξεπερνάει κατά πολύ τις 2.000 ευρώ και περιέχει έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών εκτάκτων φυσικών φαινομένων και ακραίων καταστάσεων. Ταυτόχρονα στο κουτί αυτό μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει οποιοδήποτε φαρμακευτικό υλικό χρειάζεται καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό, πληρέστατο κινητό ιατρείο.

Το επόμενο βήμα για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη δράση, είναι να πραγματοποιηθούν τα διαπροσωπικά σεμινάρια χρησιμοποίησης των ειδικών αυτών κουτιών από τους ανθρώπους που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν, ενώ η άφιξή τους όπως υπολογίζεται θα γίνει εντός των ημερών και άμεσα θα τα παραλάβουν τα δέκα απομακρυσμένα χωριά της Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr