background img
banner
banner

Οι παρόντες, οι απόντες και οι αποφάσεις…

ΆΝΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Tα πρώτα ονόματα για τον επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έπεσαν από αργά  την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο τραπέζι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με παρόντες βουλευτές και στελέχη από τα Νομαρχιακά όργανα του κόμματος σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτ/ναι η οποία έγινε υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη.
Η Επιτροπή του κόμματος, με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό, συγκροτήθηκε και προχωρά στα επόμενα βήματά της με fast track διαδικασίες, προκειμένου μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

«Κάθε Νομαρχιακή, με τα στελέχη τα οποία δεν θα εμπλακούν με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, θα αποτελέσουν τμήμα της προσπάθειας για τη νέα παράταξη που θα πάει για τις εκλογές στην Περιφέρεια» ανέφερε ο κ.Σκανδαλίδης, απευθύνοντας επί της ουσίας κάλεσμα για στράτευση πίσω από τον επικεφαλής ο οποίος και θα οριστεί άμεσα!

Οι παρατάξεις Κατσιφάρα – Σπηλιόπουλου

Τόνισε μάλιστα ότι η προσπάθεια δεν ξεκινά από το μηδέν καθώς ήδη οι παρατάξεις των Απ. Κατσιφάρα-Κ. Σπηλιόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχουν ενοποιηθεί, υπό προσωρινά εκλεγμένο επικεφαλής, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα. Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης έθεσε εαυτόν, από προχθές, στη διάθεση του κόμματος, αυτοπροτάθηκε δηλαδή ως ενδιαφερόμενος να είναι επικεφαλής μέχρι τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ο πρώτος κύκλος ενδιαφερομένων επεκτάθηκε την ίδια ώρα καθώς στο… παιχνίδι μπήκαν και άλλοι εκ των παρόντων: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας Σπύρος Σκιαδαρέσης και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτ/νίας Νίκος Μπαλαμπάνης. Είναι προφανές ότι η επιλογή βέβαια θα πρέπει να περάσει μέσα από τα όργανα, απαιτείται δηλαδή να κατατεθεί το ενδιαφέρον στα πλαίσια των Νομαρχιακών οι οποίες είναι πιθανό είτε να «κόψουν» κάποιον από αυτούς που θα αυτοπροταθούν είτε να προσθέσουν άλλους, όπως έγινε και με τις υποψηφιότητες για τις βουλευτικές!

Μοιραία λοιπόν η συζήτηση ανοίγει με στόχο το θέμα να κλείσει μέσα στο επόμενο 8ήμερο. Προχθές βεβαιώθηκε ότι το κόμμα θέλει επικεφαλής στέλεχος «πρώτης γραμμής» από αυτούς που έφτασαν στο… νήμα να εκλεγούν κατά τις πρόσφατες εθνικές κάλπες με τους Κατερίνα Σολωμού και Μαρίνο Σκανδάμη κατά πρώτο λόγο, από την Αχαΐα.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης άνοιξε τα χαρτιά του, όχι δια της παρουσίας του στο όργανο της Τετάρτης αλλά με την αρθογραφία του, την ίδια μέρα (το κείμενο «Η πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών» δημοσιεύθηκε στην «Πρώτη»). Στην Αχαΐα υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κομβικούς ρόλους στο κόμμα τα οποία έχουν «βαθιά στρατηγική σχέση πολιτικής συνδιαλλαγής με τον κ. Φαρμάκη, σχέση… που ξεκίνησε στις εκλογές του 2019 και είναι ακόμη ισχυρότερη τώρα» σχολιάζει με νόημα, επισημαίνοντας ότι η Χαρ. Τρικούπη θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει «αν έχει τη θέληση να απομονώσει μέλη του – στρατηγικούς συμμάχους του κ.Φαρμάκη…»

Ένα βήμα μπροστά, πάνω στο ίδιο μοτίβο, την ανάγκη για αυτοκριτική και ξεκάθαρες αποφάσεις, έκανε και ο έτερος ενδιαφερόμενος για το «χρίσμα» στην Περιφέρεια Δημήτρης Κατσικόπουλος. Απών -και αυτός- προχθές από τη συνάντηση υπό τον Κ. Σκανδαλίδη, σε ανάρτησή του ανέφερε ονομαστικά στελέχη του κόμματος που έχουν ήδη μπει στο ψηφοδέλτιο του κ. Φαρμάκη. «Τους εύχομαι καλή επιτυχία ειλικρινά!» αναφέρει στην ανάρτηση, επισημαίνοντας με νόημα ότι κοινό τους σημείο είναι πως προέρχονται όλοι από το ΠΑΣΟΚ!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr