background img
banner
banner

Ο Ι.Ν.Ο.Α. αναβίωσε μετά από 15 χρόνια το ιστορικό “Ράλι Κορινθιακού”

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Με την απονομή βραβείων στους τρεις πρώτους νικητές της τελικής κατάταξης, στο ρακάδικο – μεζεδοπωλείο “Ορέστης”, στην παραλία Αιγίου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (3/7) το “5ο Ράλι Κορινθιακού”. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια (4 ημέρες) Ιστιοπλοϊκός αγώνας των τελευταίων ετών που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου”, ο οποίος ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή από τη μαρίνα του ΙΝΟΑ και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με τον πανηγυρικό τερματισμό και τις βραβεύσεις.

Ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου αναβίωσε μετά από 15 χρόνια το “Ράλι Κορινθιακού” το οποίο εντάχθηκε στο Αγωνιστικό πρόγραμμα Ανοικτής Θαλάσσης του ΙΝΟΑ. Ήταν ένα τετραήμερο έντονης δράσης και ξεχωριστών συναισθημάτων για τα πληρώματα που συμμετείχαν σε έναν δύσκολο αγώνα στον οποίο τερμάτισαν έξι σκάφη, με την παρακάτω σειρά κατάταξης:

1. NEMESIS, με κυβερνήτη τον Γιάννη Κορομηλά
2. MAST IV, με κυβερνήτη τον Μάριο Πολυδωρόπουλο
3. TOPAS, με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο
4. ARGO, με κυβερνήτη τον Μιχάλη (Λάκη) Κωστόπουλο
5. IASON, με κυβερνήτη τον Ηλία Γεωργίου
6. ANTAMA, με κυβερνήτη τον Αντώνη Πυργιώτη

“Μαραθώνιος” αγώνας 64 ναυτικών μιλίων

Η εκκίνηση και των τεσσάρων ιστιοδρομιών δόθηκε στις 10 το πρωί, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Παρασκευή 30/6 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 1ης Ιστιοδρομίας, Αίγιο – Ναύπακτος, 15 ΝΜ
Σάββατο 1/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 2ης Ιστιοδρομίας, Ναύπακτος –Τριζόνια, 13 ΝΜ
Κυριακή 2/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 3ης Ιστιοδρομίας, Τριζόνια – Γαλαξίδι, 18 ΝΜ
Δευτέρα 3/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 4ης Ιστιοδρομίας, Γαλαξίδι – Αίγιο, 18ΝΜ.

Έπαθλα στον 1ο, 2ο και 3ο νικητή της γενικής βαθμολογίας

Στην κατάμεστη αίθουσα του “Ορέστη”, οι τρεις πρώτοι νικητές παρέλαβαν τα έπαθλά τους, ενώ ειδικό μετάλλιο απονεμήθηκε, τιμής ένεκεν, στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” και το “Protionline.gr”, τα δύο τοπικά μέσα που στηρίζουν όλες τις προσπάθειες, τους αγώνες και τις εκδηλώσεις του Ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ειδική μνεία από το Δ.Σ. του ΙΝΟΑ έγινε φυσικά και στους χορηγούς του “5ου Ράλι Κορινθιακού” για την οικονομική τους στήριξη.

Και πιο συγκεκριμένα, στην “ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΜΙΚΗ Κωστόπουλος”, την “ανταίος ΣΙΑΒΕΛΗΣ”, το πρακτορείο ΟΠΑΠ “ΔΑΔΙΩΤΗΣ”, την “ΕΛΙΚΗ SUN Ξενοφών Πάγκαλος”, την εταιρία “ΚΡΙΝΟΣ Αναστασόπουλος”, την “ΜΕΤΚΟΝ Κωστόπουλος”, την “Exsel Πετροπούλου – Μελισσής Ο.Ε. συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας”, το εστιατόριο “Κατσαρολάκι – Καλαμάκι”, την “ΝΕΟΦΩΣ, φωτισμός – ηλεκτρολογικό υλικό”, το μηχανουργείο – σιδηρουργείο “EST 1924”, το πρατήριο υγρών καυσίμων “Σεργιαννίδης”, τα δερμάτινα είδη “Simbolo”, το “ΡΕΚΤΙΦΙΕ PERFECT” στα Ριάκια Ελίκης, τα είδη υγιεινής “Α.Φ. ΦΑΚΟΣ”, την TKS Marini” και το “Σέρβις εξωλέμβιων κινητήρων ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ”.

Δύο αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν

Ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου συνεχίζοντας μια παράδοση 39 ετών διοργάνωσε και φέτος αγώνες ανοιχτής θαλάσσης αλλά και άλλες σημαντικές δράσεις. Η “αυλαία” για τη φετινή σεζόν άνοιξε τον περασμένο Μάιο με το Ράλι Κορινθιακού να είναι ο πέμπτος κατά σειρά αγώνας της χρονιάς και όλοι έχουν ως αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην παραλία Αιγίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί μέσα στο 2023 θα πραγματοποιηθούν επτά συνολικά αγώνες (έναντι έξι της περυσινής χρονιάς) και οι δύο που απομένουν θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Για το 2024, που θα είναι χρονιά ορόσημο για τον ΙΝΟΑ καθώς θα συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής, αναμένονται ιδιαίτερες εκδηλώσεις και αρκετές εκπλήξεις που θα δώσουν πανηγυρικό τόνο στον εορτασμό των 40 χρόνων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr