background img
banner
banner

Το Αίγιο ως μουσικός και αθλητικός προορισμός

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΔΗΜΟΦΙΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜ.Λ.ΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Το έναυσμα σε δημότες και παραθεριστές να επισκεφθούν τη λιμενική ζώνη του Αιγίου και να χαρούν τον χώρο, δίνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, η διοίκηση του οποίου παρουσιάζεται ανοιχτή σε προτάσεις για αξιοποίηση, με την προϋπόθεση αυτές να πληρούν ποιοτικά κριτήρια και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πόλης.

Τη στιγμή που καταβάλλονται προσπάθειες για την εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού, έχουν γίνει δεκτές προτάσεις που σχετίζονται με τη φιλοξενία δράσεων αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, φέροντας μάλιστα τον άλλο μήνα στο Αίγιο, κορυφαίους καλλιτέχνες της έντεχνης μουσικής σκηνής.

Το ημερολόγιο του Αυγούστου περιέχει τέσσερις ημερομηνίες που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έχουν κυκλώσει οι φίλοι της καλής ελληνικής μουσικής. Κι αν για κάποιους η τραπ και ποπ μουσική που, κατά τα άλλα, γέμισαν την πλατεία Αγ. Λαύρας δεν ήταν ό,τι καλύτερο, ή δεν είναι λάτρεις της κλασικής μουσικής, η άφιξη της Νατάσας Μποφίλιου στις 2 Αυγούστου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη στις 7 Αυγούστου, του Σωκράτη Μάλαμα στις 12 του μήνα και κατά πάσα πιθανότητα των Πυξ Λαξ στις 19 Αυγούστου, αναμένεται όχι μόνο να συγκινήσει το κοινό, αλλά και να γεμίσει κυριολεκτικά το λιμάνι με κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και γειτονικές περιοχές που έχουν… σπάσει τα κοντέρ. Πρόκειται άλλωστε για καλλιτέχνες που εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, γεμίζουν στάδια και έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, ενώ και παλιότερα δικά τους περάσματα από την περιοχή, έχουν… αφήσει εποχή.

Σε διαπραγματεύσεις για έλευση εμπορικού πλοίου

Όπως διευκρινίζει στo Protionline.gr η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου, ΄΄τον Αύγουστο φιλοξενούμε τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις. Μετά από πολύ καιρό θα διοργανωθούν μεγάλες συναυλίες στο Αίγιο. Βεβαίως, δεν πρόκειται για συναυλίες που διοργανώνουμε εμείς. Δεχτήκαμε προτάσεις, τις αποδεχτήκαμε και θα φιλοξενήσουμε τις εκδηλώσεις αυτές. Μάλιστα, το ακριβές σημείο που θα λάβουν χώρα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, δεδομένου ότι στο νέο λιμάνι φιλοξενούμε πλοίο άρα δεν είναι δυνατόν να διοργανωθεί συναυλία. Επιπλέον, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διανοιχθεί δίαυλος με εμπορικό καράβι, ώστε να ξεφορτώσει στο Αίγιο μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών, πράγμα που θα δώσει άλλη προοπτική στο λιμάνι και θα προσφέρει εργασία σε κόσμο. Εάν συμβεί αυτό και ξεφορτώνει στο παλιό λιμάνι, τότε οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στον χώρο του Τελωνείου΄΄.

Διοργάνωση αθλητικών φεστιβάλ

Να σημειωθεί ότι ο χώρος προορίζεται για τη φιλοξενία αθλητικών δραστηριοτήτων που θα δύνανται να φέρουν πολύ κόσμο στο Αίγιο. Συγκεκριμένα, το σκεπτικό είναι να παραχωρηθεί στο αθλητικό σωματείο «Λύκαινες» προκειμένου να διοργανώνονται φεστιβάλ μπιτς βόλεϊ κα μπιτς σόκερ με προοπτική ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για τις ανάγκες αυτών των δραστηριοτήτων θα στρωθεί ειδική άμμος και θα προχωρήσει άμεσα, εφόσον ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μ. Ιατροπούλου: “Θέλουμε να κατέβει ο κόσμος στο λιμάνι΄΄

Η κ. Ιατροπούλου εξηγεί και τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος, τονίζοντας πως πρέπει να ρυθμιστούν τα πάντα με μεγάλη προσοχή. Σε ό,τι αφορά την προοπτική, ανέφερε: ΄΄Όπως φαίνεται, για λόγους ανεξάρτητους από εμάς, καθυστερεί το μάστερ πλαν για την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης. Έτσι λειτουργούμε με το σκεπτικό, μέχρι να τεθεί σε ισχύ γιατί να μην αξιοποιήσουμε τους χώρους, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Και μιλάμε για χώρους που ως τώρα παραμένουν ανεκμετάλλευτοι. Σκοπός μας είναι να κατέβει ο κόσμος στο λιμάνι, να το νιώσει δικό του, να το αγαπήσει. Άλλωστε έχουμε αποδείξει πως είμαστε θετικοί με την αξιοποίησή του και το «άνοιγμά του» προς την κοινωνία, και με το Παιδικό Καρναβάλι, τις εκδηλώσεις του οποίου στη λιμενική ζώνη, χρηματοδοτήσαμε, αλλά και πρόσφατα με την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης. Θέλουμε να κατέβει ο κόσμος στη θάλασσα και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η παραλία θα έχει κάποια εξέλιξη τις επόμενες ημέρες΄΄.

Σε ό,τι αφορά τις συναυλίες, για την τελευταία δεν είναι βέβαιη η ημερομηνία καθώς οι διοργανωτές δεν επιθυμούν να συμπέσει με άλλη εκδήλωση. Φιλοδοξούν ωστόσο και οι τέσσερις να προσελκύσουν κόσμο και από άλλες περιοχές και να καταστήσουν το Αίγιο μουσικό προορισμό…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr