background img
banner
banner

Μία αξέχαστη ποιητική βραδιά στον Λόγγο

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ…

Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, γεμάτο άνθη και γκαζόν, σε ένα πραγματικά μαγευτικό σκηνικό απόλυτης καλαισθησίας και χαλαρότητας, έγινε η συνάντηση φίλων, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Λόγγου, το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου, κάτω από το ειδυλλιακό φως του φεγγαριού.

Το συγκεκριμένο αντάμωμα ήταν το τρίτο στη σειρά που γίνεται τα τελευταία χρόνια και οργανώθηκε πλήρως από την ιστορικό και φιλόλογο Βάνα Μπεντεβή. Ήταν μία ποιητική βραδιά με θέμα το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με τίτλο “Σελήνη και θάλασσα”. Απαγγέλθηκαν ποιήματα από ποιητικές συλλογές του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, αλλά και των Φ.Γ. Λόρκα, Νικηφόρου Βρεττάκου, Λένας Κουτσοχέρα και της Θεοδώρας Κολέζα, η οποία πολύ ευγενικά διέθεσε τον όμορφο χώρο της.

 

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ποιητική συλλογή του Αιγιώτη ποιητή Βασίλη Σκανδάμη «Άκουσες τίποτα;», από την οποία απαγγέλθηκαν δύο ποιήματα, σχετικά με το θέμα της βραδιάς, δηλαδή τη σελήνη και τη θάλασσα.

«Φωτεινοί» άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, νόστιμα εδέσματα, κρασί, μουσική και χορός πλαισίωσαν ένα βράδυ που οι συμμετέχοντες θα θυμούνται για καιρό…
Άπαντες μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, αλλά και για κάθε χρονιά που το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο να… φωτίσει τις ψυχές τους…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr