background img
banner
banner

Από τα πέναλτι και τις αποκρούσεις του Χάμου ήρθε η κούπα

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΤΟ 1-1 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΤΡΑΙ ΣΤΟ 90ΛΕΠΤΟ

Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στα Προσφυγικά στη μνήμη των ποδοσφαιριστών Γρηγόρη Πλιάτσικα και Ανδρέα Αντωνάτου που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή, το παιχνίδι ξεκίνησε με το Πάτραι να δημιουργεί τις πρώτες φάσεις στην εστία του Παναιγιάλειου. Πρωταγωνιστής ο Σουγλέρης με κεφαλιά άουτ από το κόρνερ του Σπ. Γερογιάννη και σουτ που μπλόκαρε ο Χάμος.

Με την κούπα ο MVP του αγώνα ο τερματοφύλακας του Παναιγιάλειου Κώστας Χάμος

Στο 25΄ η πρώτη καλή φάση του Παναιγιάλειου

Ο Κοτσόκολος μετά το γύρισμα του Γκίκα σούταρε για να αποκρούσουν οι αμυντικοί την πορεία της μπάλας προς την εστία του Φωτόπουλου.

Ακολούθησε σουτ άουτ ου Δημόπουλου από σέντρα του Σουγλέρη για το Πάτραι.

Λίγες οι φάσεις στο α΄ ημίχρονο, πολλές (3) οι κίτρινες κάρτες στους μελανόλευκους, που τις αντίκρυσαν Κοτσόκολος, Μαυρόπουλος και Λιάτος.

Με δοκάρι του Κοντοχρήστου ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο

Στο 48΄ ο Κοντοχρήστος έφτασε πολύ κοντά να δώσει το προβάδισμα στον Παναιγιάλειο, αλλά η εκτέλεση φάουλ που πραγματοποίησε κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Φωτόπουλου,αφού βρήκε λίγο την μπάλα και ο Μακρής.

 

Με πέναλτι 1-0 το Πάτραι στο 58΄ και γρήγορο 1-1 από τον Μαυρόπουλο

Τα δυο γκολ που έκριναν το ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια, σημειώθηκαν μέσα σε 4 λεπτά.

Προηγήθηκε το Πάτραι με πέναλτι που καταλογίστηκε από τον διαιτητή Πετρόπουλο στον τερματοφύλακα Χάμο και παρά τις διαμαρτυρίες των μελανόλευκων εκτελέστηκε εύστοχα από τον Σουγλέρη για το 1-0 στο 58΄.

Ακολούθησε γρήγορα η ισοφάριση με τον Μαυρόπουλο 1-1 στο 62΄, αφού είχε προηγηθεί κεφαλιά του Λουκά στο οριζόντιο δοκάρι του Φωτόπουλου.
Έχοντας ανεβάσει την απόδοσή του στο β΄ ημίχρονο ο Παναιγιάλειος πίεσε στα τελευταία λεπτά για τη νίκη. Καλή ευκαιρία για τους μελανόλευκους είχε και ο Βασίλτσης στις καθυστερήσεις.

Η επικράτηση κρίθηκε στα πέναλτι

Χωρίς παράταση το Σούπερ Καπ, οι δυο ομάδες πήγαν να παίξουν τα πέναλτι για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς. Ο τερματοφύλακας Κώστας Χάμος με δυο αποκρούσεις και δικό του εύστοχο πέναλτι ανακηρύχθηκε MVPτης συνάντησης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από το μέλος της Ε.Ε. τη ΕΠΣΑ Χρήστο Πλούμη. Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Παναιγιάλειο να εκτελεί πρώτος και εξελίχθηκε ως εξής:
Γκίκα 0-1
Σαμπανέι 1-1
Κοντοχρήστος 1-2
Λεγάτος 2-2
Μακρής 2-3
Ούτσικας 3-3
Μαυρόπουλος αστοχεί (αποκρούει ο Φωτόπουλος)
Σουγλέρης 4-3
Λουκάς 4-4
Δημόπουλος άουτ
Μωραΐτης 4-5
Τσίμπιτσης 5-5
Βιλανάκης 5-6
Στανής 6-6
Σανδραβέλης 6-7
Σ Γερογιάννης 7-7
Σακελλαρόπουλος 7-8
Β Γερογιάννης 8-8
Βασίλτης το χάνει (αποκρούει ο Φωτόπουλος)
Γιαννόπουλος το χάνει (αποκρούει ο Χάμος)
Χάμος 8-9
Φωτοπουλος το χάνει (αποκρούει ο Χάμος)
ΑΠΣ Πάτραι (Στ. Σαρρής): Φωτόπουλος, B. Γερογιάννης, Στανής, Γιαννόπουλος, Τσίμπιτσης, Δημόπουλος, Ζελενίτσας (60’ Ούτσικας), Λεγάτος, Γαβριήλ (80’ Σαμπανεϊ), Σπ. Γερογιάννης, Σουγλέρης
Παναιγιάλειος (Ν. Μανούρας): Χάμος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Μωραΐτης, Σακελλαρόπουλος, Μαυρόπουλος, Λουκάς, Κοτσόκολος (86’ Βιλανάκης), Λιάτος (77’ Βασίλτσης), Γκίκα, Μακρής

Στο ημίχρονο οι βραβεύσεις

Στο ημίχρονο του αγώνα Super Cup ανάμεσα στο Πάτραι και τον Παναιγιάλειο, τιμήθηκαν τέσσερις παλαίμαχοι τερματοφύλακες για την προσφορά τους στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Αχαΐας τίμησε τους Τάκη Λαμπρόπουλο και Γιάννη Περδικάρη, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα και των δύο φιναλίστ.
Επίσης, η διοίκηση του Παναγιαλείου Γ.Σ. τίμησε τον Νίκο Ζαφειρόπουλο για την προσφορά του στον σύλλογο του Αιγίου, ενώ ο ΑΠΣ Πάτραι τίμησε αντίστοιχα τον παλαίμαχο γκολκίπερ Γιάννη Δελέγκο.

Συνεχίζει προετοιμασία πρωταθλήματος ο Παναιγιάλειος

Μετά το ρεπό ο προπονητής Νίκος Μανούρας συνεχίζει από σήμερα Δευτέρα τις προπονήσεις, που θα είναι μόνο απόγευμα στο γήπεδο της Ακολης.
Τέλος και τα φιλικά, αφού από την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr