background img
banner
banner

Χρ. Γούτος: «Στόχευσή μας ένας δήμος με Κοινωνικό Πρόσωπο»

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Η μεγάλη ανθρωπιστική δράση της Εθελοντικής Ομάδας της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων και σχολικής ύλης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας, όπως έχει καθιερωθεί με απόφαση του ΟΗΕ η 5η Σεπτεμβρίου.

Η Φιλανθρωπία και ο Εθελοντισμός εξασφαλίζουν ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των μελών της κοινωνίας, βοηθούν στην εξάλειψη των ανισοτήτων και λειτουργούν ευεργετικά σε στιγμές κρίσης.

Η Εθελοντική ομάδα της παράταξης του Χρήστου Γούτου «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», καλεί μικρούς και μεγάλους, το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, από ώρα 6:30 – 8:30 το απόγευμα, στην οδό Κλεομένους Οικονόμου 32, και συγκεκριμένα στην στοά δίπλα στο Φαρμακείο, σε μία διπλή δράση με όραμα τη συνέχεια και τη γενίκευση τέτοιων ενεργειών.

Η δράση

α) Περισυλλογή φαρμάκων: Δώρισε φάρμακα που δεν τα χρειάζεσαι πια, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, για ανθρώπους ή και ζώα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα αν το κουτί είναι ανοιχτό ή κλειστό. Αν στο σπίτι υπάρχουν φάρμακα που κοντεύουν να λήξουν, αν μια θεραπεία ολοκληρώθηκε και τα φάρμακα περίσσεψαν ή αν απλά θέλεις να βοηθήσεις, σε περιμένουμε. Αν στο σπίτι υπάρχουν φάρμακα που έχει εκπνεύσει η ημερομηνία της χρήσης τους, κι αυτά γίνονται δεκτά, καθώς δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε κάδους απορριμμάτων.

β) Συγκέντρωση σχολικών ειδών και γραφικής ύλης για μαθητές που τα χρειάζονται, καθώς και σχολικών βοηθημάτων (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου): Τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν σχολικά είδη της προηγούμενης χρονιάς που βρίσκονται σε καλή κατάσταση ή σχολικά βοηθήματα που δεν τα χρειάζονται πια, για μικρούς φίλους που τα έχουν ανάγκη.
Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια και ό,τι άλλο περισσεύει σε κάποια παιδιά, μπορεί να δώσει χαρά σε κάποια άλλα. Κι όταν όλα τα παιδιά προσφέρουν ό,τι μπορούν, σ’ ένα μεγάλο κύκλο θα ενωθούμε, θα παίξουμε μαζί και θα χαρούμε την στιγμή της αγάπης και της αλληλεγγύης. Τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν με προσοχή και διακριτικότητα, θα διανεμηθούν σε σχολεία, ιδρύματα και δομές Υγείας της περιοχής μας.

Στόχος, ο δήμος να γίνει «το σπίτι του δημότη»

Με αφορμή την διοργάνωση, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας, Χρήστος Γούτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική μας φιλοσοφία με την οποία δρούμε και υπάρχουμε, είναι καθαρά Ανθρωποκεντρική. Ο άνθρωπος μπαίνει πρώτος και πάνω απ’ όλα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται μία ακόμα Εθελοντική μας δράση και προσπάθεια, που εκτός από το να συλλέξουμε Φάρμακα και Σχολικά για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, αποσκοπεί στην γενικότερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες.

Για εμάς, ο Δήμος της Αιγιάλειας, δεν θα είναι αμέτοχος και απλός παρατηρητής όσων συμβαίνουν μέσα στην κοινωνία και όσων απασχολούν τους πολίτες. Θα είναι παρών σε κάθε ανάγκη, σε κάθε συμπολίτη.

Μετά την νίκη μας στις εκλογές, ο Δήμος της Αιγιάλειας θα είναι έμπρακτα το «Σπίτι» του κάθε Δημότη. Ένας Δήμος με Κοινωνικό Πρόσωπο. Πολιτική στόχευση μας είναι να κινητοποιήσουμε Όλες και Όλους τους Αιγιαλείς προς τον Εθελοντισμό. Ιδίως τους νέους που έχουν, και όρεξη, και όραμα, και ενσυναίσθηση για τον Συνάνθρωπο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr