background img
banner
banner

Εορτάζει ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Αιγιαλείας

ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ’ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Την 1η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης των μεγάλων υμνογράφων της Εκκλησίας, Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλους, εορτάζει ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Αιγιαλείας 1918 «Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Κατόπιν τούτου, από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΄΄καλούνται οι ιεροψάλτες της Επαρχίας μας, τα μέλη του ως άνω Συλλόγου και ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας, ο οποίος, με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, θα τελεσθεί το Σάββατο 30η Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, προκειμένου να συνεορτάσουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των μεγάλων Υμνογράφων της Εκκλησίας μας΄΄, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Τονίζεται ακόμη ότι ΄΄τους βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσουν τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας. Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας θα εκπροσωπήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr