background img
banner
banner

Το αστέρι των δέντρων… δείχνει το Πάρκο των Χριστουγέννων

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η «ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΟΑΣΗ

Τα λαμπιόνια ανάβουν, οι φιγούρες ζωντανεύουν και το χαμόγελο παίρνει θέση στα πρόσωπα των ανθρώπων. Η Αιγιάλεια στολίζεται και κάθε «γωνιά» αποκτά λίγη λάμψη προμηνύοντας τα Χριστούγεννα. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποψινή έναρξη του Πάρκου των Χριστουγέννων που φέτος, ως άλλη «Ονειροχώρα» μάς περιμένει να κάνει όλα τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, μία μεγάλη γιορτή στήθηκε στα Ζαχλωρίτικα όπου φωταγωγήθηκε το δέντρο έξω από το Κοινοτικό Γραφείο. Διοργανωτής, ο Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαχλωριτίκων «Ηρακλής» που ανέλαβε να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη. Δώρα, μουσική, κεράσματα, face painting και πολλές εκπλήξεις, δεν άφησαν κανέναν παραπονούμενο, ενώ ιδιαίτερο τόνο στη γιορτή έδωσε η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη».

 

Την Κυριακή το απόγευμα έστω και υπό βροχή, ήρθε η στιγμή της Αιγείρας να φωτίσει το δέντρο της και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή. Λίγη ώρα μετά, άναψε το δέντρο στην Κοινότητα Καμαρών. Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση με τον προοδευτικό Σύλλογο «Απόλλων» Καμαρών και τον Α.Σ. Αχιλλέα Καμαρών.

Τη Δευτέρα, τα βλέμματα έκλεψε η εκδήλωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγ. Άννας, Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό, εκεί όπου στήθηκε μία όμορφη εκδήλωση για τη φωταγώγηση του δέντρου, παρουσία της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντως Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, του αντιδημάρχου Νίκου Καραΐσκου, του αντιδημάρχου Γιώργου Φραγκονικολόπουλου, του αντιπροέδρου και νέου προέδρου της κοινότητας Αιγίου Φάνη Ραμπαβίλα, του συμβούλου Σωκράτη Μαυρίδη, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Ελευθεριώτη, αλλά και πλήθους κόσμου. Παρών και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Προποντίς» και κυρίως τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με τον διευθυντή Αλέξη Κατεργάρη και τους εκπαιδευτικούς να δίνουν το έναυσμα. Οι χαρούμενες παιδικές φωνές σκόρπισαν μεγάλο ενθουσιασμό και τα τραγούδια τους ζέσταναν την ατμόσφαιρα. Στο δέντρο τοποθετήθηκαν χειροποίητα στολίδια που με πολλή χαρά δημιούργησαν οι μαθητές. Στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Διακοπτό με μία όμορφη εκδήλωση.

Νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη, το μαγικό ταξίδι στην Ονειροχώρα ξεκινά! Το βαγονάκι περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης. 1ος Σταθμός Πλατεία Αγίας Λαύρας, ώρα 18:00. 2ος Σταθμός Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, ώρα 18:30. Τελευταίος Σταθμός η Ονειροχώρα, ώρα 19:00.

Τι θα βρούμε στα Ψηλά Αλώνια, στην πλατεία και αλλού

Στο πάρκο των Χριστουγέννων θα βρούμε τα παραμύθια των Χριστουγέννων που εκτυλίχθηκαν στον κήπο των υψηλών Αλωνίων από το 2012 έως σήμερα, τα ξωτικά του πάρκου που καλωσορίζουν και ξεναγούν στα δρώμενα των παραμυθιών, το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, με τον δημοφιλή Άγιο να υποδέχεται τα παιδιά για ευχές και γράμματα, το λιχουδόσπιτο με ευωδιαστά κεράσματα, λιχουδιές και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής για τα παιδιά, το νεραϊδόσπιτο για μαγικές μεταμορφώσεις face painting και μπαλονοκατασκευές, το σπίτι των ευχών, το σπίτι της αγάπης για προσφορές πολιτών κι άλλες εκπλήξεις.

Στην πλατεία Αγίας Λαύρας θα συναντήσουμε Live μουσικά δρώμενα, ήρωες των Χριστουγέννων που εντυπωσιάζουν, μικρούς και μεγάλους με γιορτινό face painting, μαγικές σαπουνόφουσκες, μπαλονοκατασκευές και άλλα.

Ακόμη, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προσφορές αγάπης σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής θα γίνει συλλογή τροφίμων διαρκείας και παιχνιδιών. Οι προσφορές των πολιτών θα γίνονται δεκτές καθημερινά στο Σπίτι της αγάπης ώρες 11.00 έως 13.00 και 17.00 έως 19.00.

Όλοι μαζί στους δρόμους της Αιγιάλειας!

«Εύχομαι οι φετινές γιορτές να μας φέρουν όλους πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και η Γέννηση του Χριστού να φέρει ζεστασιά και θαλπωρή στις καρδιές μας.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας φωτίσει, να φέρει ειρήνη αγάπη ευτυχία σε όλο τον κόσμο και έντονο το συναίσθημα της γενναιοδωρίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Βασιλακοπούλου- Καρτσωνάκη, σημειώνει: ΄΄Και αυτά τα Χριστούγεννα η Αιγιάλεια πλημμυρίζει με λάμψη και φως.
Από άκρη σε άκρη η ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής είναι διάχυτη στις γειτονιές του Δήμου μας. Παράλληλα με τον λαμπρό φωτισμό διαμορφώσαμε σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς μας ένα δυναμικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μετατρέψει το Αίγιο σε μια μεγάλη γιορτινή σκηνή για μικρούς και μεγάλους.
Αυτά τα Χριστούγεννα μας βρίσκουν και πάλι όλους μαζί, στους δρόμους της Αιγιάλειας. Ας είναι τα καλύτερα!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr