background img
banner
banner

Σκληρή αναμέτρηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο

ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Η «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ» ΔΗ.ΚΙ.Ο. ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Π.Σ.Δ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίχθηκε μάχη για τη νέα διοίκηση του περιφερειακού τμήματος (10ο Τμήμα) με Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου) με αυξημένη προσέλευση και ουρές την Κυριακή στις κάλπες τόσο στην Πάτρα όσο και σε Αγρίνιο και Πύργο.

Σε σύνολο στο 10ο Περιφερειακό Παράρτημα του Ο.Ε.Ε. ψήφισαν 1.328 άτομα, 465 περισσότεροι από το 2019, αύξηση 35% στην προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Με βάση το αποτέλεσμα της κάλπης, η ΔΗ.ΚΙ.Ο. επικράτησε στην Περιφέρεια με 9 ψήφους διαφορά.

Πιο αναλυτικά:

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) έλαβε στο σύνολο 557, αυξημένους κατά 190 σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2019, με ποσοστό 41,94% και 3 έδρες.

Η Προοδευτική, Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Σ.Δ.Ο.) έλαβε στο σύνολο 548 ψήφους αυξημένους κατά 213 σε σχέση με το 2019, με ποσοστό 41,26% και 3 έδρες.

Ακολούθησαν οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι (Π.Ο.Ε.) με σύνολο 114 ψήφους, αυξημένους κατά 31 σε σχέση με το 2019, με ποσοστό 8,58% και 1 έδρα.

Τέλος χωρίς έδρα έμειναν οι παρατάξεις Π.Ο.Φ.Ε.-Ε 47 ψήφους, Α.ΚΙ.Ο.Ε. 34 ψήφους και Δ.Π.Κ.Ο. 28 ψήφους.

Σύμφωνα με τον πρώτο σε ψήφους για τη ΔΗ.ΚΙ.Ο., τον πλειοψηφούντα σύμβουλο στο νέο Δ.Σ. Ηλία Θεοδωρόπουλο, η παράταξη όπως και το 2009, θα ζητήσει από τους άλλους δύο συνδυασμούς, να αποδεχθούν την πρόταση συγκρότησης αναλογικής διοίκησης με την προεδρία στην πρώτη παράταξη στην κάλπη. «Το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι επιστημονικός φορέας και όχι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων» τονίζει στo Protionline.gr

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην απερχόμενη διοίκηση εκτιμά την μεγάλη αύξηση της δυναμικής της Π.Δ.Σ.Ο., ο επικεφαλής της παράταξης και απερχόμενος πρόεδρος του 10ου Περιφερειακού Παραρτήματος με έδρα την Πάτρα Γιώργος Παππάς. «Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να έχουμε έναν θεσμό ανεξάρτητο με ισχυρή παρεμβατικότητα, που δεν θα λειτουργεί ως κυβερνητικό παρακολούθημα αλλά θα διαφυλάττει το κύρος των οικονομολόγων και των λογιστών-φοροτεχνικών» αναφέρει στp Protionline.r ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον πρώτο σε ψήφους σύμβουλο της παράταξης Προοδευτικοί Οικονομολόγοι (Π.Ο.Ε.), προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και απερχόμενο αντιπρόεδρο του Παραρτήματος του ΟΕΕ στην Πάτρα Στέλιο Τζιβγινίδη «σε τοπικό επίπεδο, παρά τις ζυμώσεις και τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στον πολιτικό μας χώρο, διατηρήσαμε την έδρα μας στο Παράρτημα. Δεν γνωρίζουμε αν θα είμαστε και πάλι ρυθμιστές, σε σχέση με την συγκρότηση του προεδρείου, είτε εντός, είτε εκτός, προχωράμε με άξονα μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο για τους Οικονομολόγους και την τοπική και περιφερειακή οικονομία».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr