background img
banner
banner

Θλίψη και προβληματισμός για τα σκουπίδια και τις ζημιές στον «Απόλλωνα»

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Ιδιαιτέρως άσχημη εντύπωση έχει προκαλέσει η κατάσταση που άφησαν πίσω τους μαθητές Γυμνασίων του Αιγίου μετά την παρακολούθηση ταινίας του Olympia International Film Festival for Children and Young People, που έγινε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων», σε συνεργασία με το Aigio International Short Film Festival “Theodoros Angelopoulos”. Η εικόνα της αίθουσας μετά την αποχώρηση των σχολείων, ήταν ντροπιαστική, καθώς καθίσματα και διάδρομοι ήταν γεμάτα σκουπίδια, ενώ δεν έλειψαν και οι στοχευμένες φθορές…

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα σόσιαλ μίντια προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, ενώ στη σχετική ανάρτηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αναφέρθηκαν τα εξής: ΄΄Κατάμεστη από σκουπίδια η αίθουσα μετά το πέρας της σημερινής προβολής. Εκτεταμένες φθορές σημειώθηκαν επίσης σε πλείστα καθίσματα, αλλά και στις ήδη καταπονημένες τουαλέτες. Στα πενήντα χρόνια λειτουργίας του κινηματοθεάτρου, ο εμβληματικός «Απόλλων» ουδέποτε γεύτηκε τέτοιο μένος. Ο χουλιγκανισμός δυστυχώς έχει γίνει τρόπος ζωής. Άραγε αυτός είναι ο πολιτισμός που θέλουμε;΄΄.

Δ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη: «Το περιστατικό αυτό, με… ντροπιάζει και σαν μάνα και σαν δημότη»

Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και αντιδήμαρχος Παιδείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη, σημείωσε:΄΄Ο Δήμος Αιγιάλειας είχε και έχει πάντα την καλή διάθεση και δημιουργική θέληση να πρωτοστατεί σε καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα που μπορεί να αναδείξουν τον πολιτισμό, ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούν δραστηριότητες μέσω των σχολικών μονάδων της περιοχής. Όμως αυτό που συνέβη στον κινηματογράφο «Απόλλων» είναι ανεπίτρεπτο για την εποχή μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει πάλι, ποτέ κάτι ανάλογο και δεν το περίμενα. Οι μαθητές έδειξαν ότι δεν σέβονται ούτε τους χώρους ούτε τους ανθρώπους που μοχθούν να υποστηρίζουν την εκπαίδευσή τους και αυτό είναι πολύ λυπηρό΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Το περιστατικό αυτό, με… ντροπιάζει και σαν μάνα και σαν δημότη, αλλά και σαν αντιδήμαρχο. Οι νέες γενιές είναι ο καθρέφτης της επόμενης φουρνιάς δημοτών, δηλαδή εκείνοι που μετά από σήμερα και για λίγες δεκαετίες θα καλούνται να στηρίξουν αυτό τον τόπο με πολιτισμό. Καλώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν λίγο παραπάνω τα παιδιά το πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα και η τακτικότητα. Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν τα παιδιά, είναι θέμα Παιδείας. Πρέπει να σκύψουμε όλοι επάνω σε αυτό το πρόβλημα΄΄ ανάφερε η αντιδήμαρχος.

Καταδικάζει το γεγονός ο Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά μαθητών, εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων ενός εκ των γυμνασίων που βρέθηκαν την ημέρα αυτή στον «Απόλλωνα». Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αιγίου, που αναφέρει τα εξής: ΄΄Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου καταδικάζει απερίφραστα την συμπεριφορά των μαθητών στη χθεσινή προβολή του κινηματόγραφου «Απόλλων». Ερχόμαστε στην δυσμενή θέση να αναλάβουμε σαν γονείς την ευθύνη για βανδαλισμούς που είναι ανεπίτρεπτη για κάθε σχολική βαθμίδα αλλά για κάθε άνθρωπο γενικότερα. Ελπίζουμε αυτή η απαράδεκτη πραγματικότητα να είναι το τελευταίο επεισόδιο που προσβάλλει μια πολιτισμένη κοινωνία όπως θέλουμε να αποκαλούμε την πόλη μας. Σαφώς και τέτοιες συμπεριφορές δεν αφορούν μόνο τα παιδιά του δικού μας Γυμνασίου, αλλά θεωρούμε αναγκαία την ευθιξία να ζητήσουμε τουλάχιστον μία συγνώμη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr