background img
banner
banner

Δρόμος θυσίας και αγώνας παλαιμάχων τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Mε περισσότερες από 700 συμμετοχές, με πολυπληθή ομάδα του Αθηνόδωρου και με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε ο δρόμος Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Την διοργάνωση είχαν από κοινού, ο Δήμος Καλαβρύτων, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Κέντρο παιδιού νεολαίας και άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων.

Ο Αγώνας Δρόμου, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, με εκκίνηση που έδωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος και οι αθλητές διένυσαν απόσταση 10.000 μέτρων, (μέχρι τη διασταύρωση προς Βραχνί και Σούβαρδο). Ο τερματισμός έγινε στο σημείο εκκίνησης, μπροστά από το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους αθλητές.

Παράλληλα, τιμώντας το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, παλαίμαχοι της Α.Ε. Καλαβρύτων έδωσαν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με την ομάδα των Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.
Ο αγώνας, αυτός, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων, για να τιμηθεί το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και η 80η Επέτειός του. Στο περιθώριο του αγώνα, δόθηκαν αναμνηστικά στην αντιπροσωπεία των Αθηναίων από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε θερμά, τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Καλαβρύτων και των Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, που τίμησαν τα Καλάβρυτα και τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας..

Να σημειωθεί οτι η ποδοσφαιριστές του Δήμου Αθηναίων αντί αναμνηστικών πρόσφεραν στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο γνωστός διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος. Για την ιστορία η ομάδα του Δήμου Αθηναίων επικράτησε στην αναμέτρηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr