background img
banner
banner

Το ξεχωριστό μετάλλιο του 12ου ημιμαραθώνιου Αιγιαλείας

Ένα ξεχωριστό μετάλλιο εμπνευσμένο από την Αιγιάλεια γη και την Ελλάδα του Οδυσσέα Ελύτη, θα έχουν τη χαρά να κρεμάσουν στο στήθος τους όσοι τερματίσουν τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, στις 21 Ιανουαρίου 2024.

Φιλοτεχνημένο από τον Βασίλη Μανουηλίδη που ακούραστα και αφιλοκερδώς εργάζεται για την ανάδειξη της καλύτερης εκδοχής του τόπου μας, το μετάλλιο αναδεικνύει με μοναδικό, λιτό και καλαίσθητο τρόπο τα στοιχεία που περιγράφουν το φυσικό, γεωγραφικό και ιστορικό ανάγλυφο της περιοχής μας.

Σε ένα κάδρο συνταιριάζονται μοναδικά τα στοιχεία που έθρεψαν και θρέφουν το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή των Ελλήνων. Η ελιά, το αμπέλι, η θάλασσα και η σημαία της ελευθερίας.
Η Ελλάδα έχει ξαναγεννηθεί πολλές φορές χάρη στους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία. Το Αίγιο (Βοστίτσα – Κηπούπολη ,μεσαιωνικό σλαβικό όνομα από το 800 μ.χ), είναι υπερήφανο για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην εθνεγερσία του 1821, αφού η επανάσταση ορίστηκε από την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας στις 26 Ιανουαρίου 1821 και ήταν η πρώτη πόλη που με τον Ανδρέα Λόντο ύψωσε την ομώνυμη σημαία σύμβολο της επανάστασης και της ελευθερίας στις 21 Μαρτίου του 1821.

Ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μυστικής συνέλευσης της Βοστίτσας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr