background img
banner
banner

Ισχύουν οι αυξήσεις στα διόδια από την Πρωτοχρονιά

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΧΑΪΑΣ

Σε ισχύ τέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που κυμαίνονται από 7% έως 9% και αφορούν τόσο τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών όσο και τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Στον δήμο Αιγιαλείας το κόστος των διοδίων του Ελαιώνα από 3,30 ευρώ πήγε στα 3,50 ευρώ για κάθε διέλευση Ι.Χ. Στη γέφυρα για τα Ι.Χ. το κόστος ανέβηκε στα 14,70 ευρώ, ενώ στα διόδια του Ρίου η κάθε διέλευση είναι στα 2,40 ευρώ για τα Ι.Χ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ΄΄οι αυξήσεις αυτές αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανατιμήσεων που έχει προηγηθεί σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα,καύσιμα και ενέργεια,επιβαρύνοντας υπέρμετρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό΄΄. Τονίζει επίσης ότι ΄΄αντίστοιχες πιέσεις αναμένονται πλέον και στο κόστος κίνησης των επαγγελματικών οχημάτων μεταφοράς προϊόντων και αγαθών με πρώτα θύματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να απορροφήσουν τους κραδασμούς θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή. Αυτό μοιραία θα αφορά και την ανατίμηση των αγροτικών προϊόντων εντός της Περιφέρειας μας΄΄.

Και σημειώνει μεταξύ άλλων: ΄΄Σε μια περίοδο πενιχρών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις και σε αυτό το ασταθές οικονομικά περιβάλλον με έντονο το αποτύπωμα της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, θα προσδοκούσαμε το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει στοχευμένα μέτρα, ώστε να προσαρμοστούν οι τιμές των διοδίων σε επίπεδα που να μην επιβαρύνουν το εισόδημα εργαζομένων, επιχειρήσεων και αγροτών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr